Gyerekzsivajtól hangosak a Pick edzései

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 13. 12:52
A Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának klasszisai közül jó néhányan nem csak a pályán, de az apaszerepben is tündökölnek. A Pick-csemeték állandó látogatói az edzéseknek, a meccseken pedig a lelátóról szurkolnak az apukájuknak. Persze, csak ha nem alszanak el.

 

A Pick Szeged válogatott beállósa, Herbert Gábor két éve boldog apuka. Mint mondja az életüket teljesen megváltoztatta Benedek érkezése.

„Minden körülötte forog, minden programot hozzá igazítunk a feleségemmel, Adéllal. Beninek a csapattársam, Laluska Balázs kisfia, Bence a legnagyobb barátja. Pedig tűz és víz a két fiú. Az öt héttel később született Bence szófogadó és nagyon ügyesen bánik a labdával. Benedek ellenben igazi örökmozgó és inkább az autók érdeklik. Másfél évesen már ipszilonban fordult meg a kismotorjával" – magyarázza az újszegedi sportcsarnok küzdőterén az edzésre készülő apuka, miközben Beni a többi Pick-csemetével fogócskázik.


A csapatmenedzser Rea Attila kisfia, Barnabás (6) és Porobic Haris kapusedző két kislánya, a 4 éves Zoé és a 11 éves Zita is együtt kergetőznek. Zoé egyszer csak megáll előttünk és fontoskodva kijelenti, ő bizony kopasz szeretne lenni!

„Miért vágatnád le a hajad?" – kérdezzük tőle meglepetten. „Mert az apa is így szép" – feleli, és már rohan is tovább. A nagyobbik lány is az apukájára „hajaz": a KSZSE korosztályos csapatában övé az egyes mez.


Az edzéseken többnyire Pióker Sándor a pesztonka. Az ötvenötödik születésnapját múlt hét pénteken ünnepelt gyúrú csak legyint: nem kell rájuk vigyázni, nagyon jól elvannak egymással.


Luca a bébicsőszöket is kikészíti


Vadkerti Attila közel egy éve barátkozik az apaszereppel. „Hasfájós volt a kislányunk, így éjjel-nappal figyelnünk kellett rá. A nagyszülők sem élnek Szegeden, így teljesen magunkra voltunk utalva. Próbálkoztunk ugyan bébicsősszel, de Luca mindegyiket kikészítette. Akár fejre is állhattak, ő csak sírt tovább, amíg karjába nem vette az anyukája" – meséli a 11 hónapos Luca Aldáról a válogatott szélső.


A büszke apuka szerint Aldánál csak egy valami hangosabb: a dugig telt csarnok a rangadókon. A csöppség már kéthetes korában ott volt a mérkőzéseken, manapság alig várja, hogy a meccsek végén Attila magához ölelje. Csak azt nem érti, hogy már a félidőben miért nem mehet az apukájához – nemtetszését kifejezve ilyenkor teli torokból visít.


Krivokapics Milorad családjában a hölgyek dominálnak. A hatalmas bombáiról ismert játékos pillanatok alatt megszelidül lányai, Bjanka (5) és Helena (2) társaságában. Amikor kicsik voltak, megtanította nekik, hogy azt mondják: őket az apukájuk szülte, csak az anyukájuk pocakjában voltak.


Nemzetközi csapat, nemzetközi gyereksereg

Vadkerti Lucához hasonlóan a Krivokapics bébik is néhány hónapos koruk óta járnak mérkőzésekre. „Dunaújvárosban könnyebb dolgunk volt, mert ott kevésbé hangos a csarnok. Azért annyira nem zavarja őket a hangorkán, kiskorukban mindketten átaludták a mérkőzéseket" – meséli az átlövő, aki a két alkarjára lányai nevét, a vállára pedig a horoszkópjukat tetováltatta.


A Pick gyerekserege, akárcsak a csapat: nemzetközi. A román Adrian Petra csemetéje, Janis (5) és Vladan Matics edző nagyfia, Dusán (4) kitűnően megértik magukat magyar társaikkal. Utóbbinak is akadt mondanivalója számunkra.  „Apa mérges szokott lenni rám, mert mindig valami bajt csinálok. Akkor nyugodt, ha a Thomas, a gőzmozdonyt nézem a tévében" – hadarja, és már rohan is tovább játszani.

„Apa melegem van!" - csimpaszkodik a játékosainak éppen tanácsokat osztó apukája karjába. A tréner gyorsan lesegíti a pulcsit és máris folytatódhat a játék - akárcsak az edzés.

 

A professzor januárra várja első gyermekét
A Pick Szeged professzornak becézett kedvence, Daniel Andjelkovics is hamarosan a lányos apák táborába lép. A népes Pick-család januárban bűvül az újabb jövevénnyel.
„Az már biztos, hogy kislányunk lesz, de a nevét még nem tudjuk. Valószínűleg rövidebb keresztneve lesz, mert egyébként nem férne be az iskolai naplóba. Apás szülést szeretnénk, ám januárban világbajnokságot rendeznek Horvátországban, így nem biztos, hogy a kedvesem mellett lehetek. Mindenesetre a mesterek Belgrádban már festik a babaszobát" – mondta el az irányító.

 

HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu