Győzelemmel kezdett a Pick a BL-ben

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 5. 20:36
A Pick Szeged férfi kézilabdacsapata Lengyelországban, a Plock ellen kezdte meg szereplését a Bajnokok Ligájában. A lengyel bajnok nem volt egy súlycsoportban a magyar bajnoki ezüstérmessel. A Matics csapat az első pillanattól kezdve uralta a mérkőzést, már a félidőben is magabiztosan vezetett és a végére csak az maradt a kérdés, hogy lesz-e közte tíz. Lett. Vancsics János élete első BL-gólját szerezte.

 

FÉRFI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA, H CSOPORT, 1. FORDULÓ
WISLA PLOCK-PICK SZEGED 16-26 (8-14)
Vlack, 1100 néző. Vezette: Olesen, Pedersen (dánok).
WISLA PLOCK: Wichary - Paluch 3 (1), Wuszter 1, Kwitaowski, Frolov 3, Zolotenko, Nat 3. Cserék: Sier (kapus), Pronin 1 (1), Rumniak 4, Matysik 1. Edző: Bogdan Kovalcik.
PICK SZEGED: Puljezevics - Ghionea 2, Krivokapics 7 (1), Andjelkovics 3, Herbert 1, Petrea 3, Zvizej 7. Cserék: Osmajics, Bjelis, Laluska 2, Vancsics 1. Edző: Vladan Matics.
Kiállítások: 8, ill. 10
Hétméteresek: 3/2, ill. 1/1.

 

Hiába utazott el társaival Lengyelországba Katzirz Dávid, a lázzal küszködő átlövő nem jött teljesen rendbe a mérkőzés kezdetére, így a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata válogatott klasszisa nélkül volt kénytelen felvenni a kesztyűt idei első BL mérkőzésén a Wisla Plock ellenében.

Vladan Matics együttese azzal a tudattal lépett pályára, hogy győzelem esetén az első helyről várhatja a H jelzésű kvartett második körét, ugyanis a csoport másik mérkőzésén nem bírt egymással a Croatia Zagreb és a KEK-döntős Rhein-Neckar Löwen. A horvát-német párharc 33–33-as döntetlennel végződött.

Tavaly az elitligában a második csoportkörig masírozó Tisza-partiak fantasztikusan kezdtek az első idei BL-meccsükön. A kilencedik percben már 5-1-el robogtak Zvizejék. Ahogy Matics edző kérte, főleg széleken zilálták szét a lengyeleket a szegedi játékosok. A nehéztüzérek közül Petrea és Krivokapics is villogott, a kapuban Puljezevics teljesítményéről mindent elmond, hogy húsz perc alatt mindössze három gólt kapott (3-12). A félidő hajrájában magára talált a Plock, Paluch háromszor is villant (8-13), ám az utolsó pillanatokban megint a Szeged jeleskedett. Előbb Puljezevics fogott büntetőt, majd Laluska szerzett gólt közvetlenül a lefújás előtt, így 30 percnyi játékot követően 14-8-ra vezetett a Szeged.

A második játékrészt emberhátrányban kezdő vendégeket nem zavarta, hogy eggyel kevesebben vannak a pályán: Krivokapics és Zvizej is betalált a dán Seier kapujába (8-16). A folytatásban az orosz Frolov góljaival közelített a Wisla (13-18), ám ezzel el is lőtték minden puskaporukat. Az utolsó negyedóra Krivokapics és Zvizej gólpárbaját hozta, ez döntetlenre végződött, mindketten hetet szereztek. A mérkőzés krónikájához tartozik még, hogy a fiatal Vancsics János élete első BL-gólját szerezte.

HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu