Hajdu: Nálam Puljezevics még válogatott

Szerző: shLétrehozva: 2009. március 18. 10:04
A hétvégén Bécsben egy négycsapatos nemzetközi tornán (Samsung Kupa) szerepel a magyar férfi kézilabda-válogatott. Hajdu János szövetségi kapitány szabadságolást tartott kerethirdetésnél, hiszen tíz játékosát pihenteti, illetve a múlt héten sérülést szenvedő Mocsai Tamásra eleve nem számíthatott.

A keretben nem találjuk a Bajnokok Ligájában menetelő, ott a címvédő spanyol Ciudad Real elleni BL-negyeddöntőre készülő MKB Veszprém öt alapemberét, Gál Gyulát, Nikola Eklemovicsot, Ilyés Ferencet, Iváncsik Gergőt és Iváncsik Tamást. Így a bajnokcsapatot a vb-ről utolsó emberként végül lemaradó Gulyás Péter, illetve az ott epizodista Putics Barna képviselheti majd.

A Pick Szeged három kulcsembere, Herbert Gábor, Katirz Dávid és Nenad Puljezevics is kimenőt kapott, bár utóbbi, a honosított kiváló hálóőr a januári vb után gyakorlatilag lemondta a válogatottságot.

Dunaújvárosból Törő Szabolcs, Barcelonából Nagy Lászlónak nem kell a héten a válogatott miatt külön programot szerveznie magának, így döntő többségben azok kapnak majd szerepet és lehetőséget, aki csak a bő keretnek a tagjai, illetve elsőszámú feladatok a kulcsemberek tehermentesítése.

Két kivételt azért találunk: Fazekas Nándor egyértelműen első számú kapusa a csapatnak, miként az irányító Császár Gábor góljai és teljesítménye is döntően meghatározza nemzeti együttesünk eredményességét.

A keret kedden és szerdán két-két, míg csütörtökön délelőtt egyszer edz, még Magyarországon. Csütörtökön kora délután már Bécs az irány, este pedig a tornának helyet adó létesítmény, ahol a hatodik közös edzését is meg tudja tartani a kapitány. Pénteken aztán beindul a nagyüzem: 18 órától Tunézia az első ellenfelünk, másnap 20 óra 15 perces kezdettel a házigazda osztrák válogatott. Együttesünk vasárnap 15 óra 15 perces kezdéssel Norvégia ellen zárja az eseményt.

„A tornának kettős a célja – mondta a sporthirado.hu-nak a kapitány, Hajdu János –, egyrészt szeretnénk eredményesek is lenni, bár az itt most valóban csak másodlagos, másrészt viszont szeretnék választ kapni néhány kérdésemre. Méghozzá a keretösszeállítással kapcsolatban. Élni és élni hagyni, ez volt most a válogatási elv. A vb-keretből tizenegy játékos nincs most velünk, viszont ebből a csapatból néhányan, vagy akár sokan is ott lehetnek az Eb-selejtezőkön, vagy akár az Eb-n is. Illetve távlati célként néhányak, vagy akár sokak előtt ott lebeghet a londoni olimpiai szereplés is. Ennek megfelelően hihetetlen elszántságot és bizonyítási vágyat érzek a most itt lévőkben, hiszen Fazekas Nándin kívül szinte mindenkinek van mit mutatni a nemzetközi mezőnyben. De bízom a kiválasztottjaimban, fiatal, tehetséges játékosokról van szó, akikre még hosszútávon számíthat a magyar kézilabda, azon belül is a férfiválogatott.”

A keretben nincs ott, de a „szabadságra” engedett játékosok között ott találjuk annak a Puljezevics Nenadnak a nevét, aki a horvátországi világbajnokságon januárban már úgy nyilatkozott: a jövőben csak a klubjában lévő feladataira kíván koncentrálni, a válogatottban már nem szerepel a jövőben. Hogyan került fel a neve akkor mégis a listára, bármilyen összefüggésben?

 



„Ez végtelenül egyszerű: Nenad ugyanis sem nekem, sem a szövetség felé egyetlen szóval sem jelezte, hogy a jövőben nem kíván válogatott lenni. Ő csak az újságíróknál mondta le a válogatottságot, ami ugye nem ugyanaz, és egy kapitány számára nem tekinthető hivatalosnak. Természetesen tudok a nyilatkozatáról, nem mondom, hogy jólesett és azt sem, hogy tudtam volna vele mit kezdeni. Már csak azért is, mert a vb után egyszerűen elköszöntünk egymástól, mint tettük azt korábban mindig, nem volt az egy olyan búcsú, amit én véglegesnek tekintek, mármint a válogatottság szempontjából. Így most azt sem tudom igazából: ez egy hirtelen kibújt ötlet, vagy alaposan átgondolt elhatározás volt-e a részéről? Illetve ez végleges vagy csak átmeneti távolmaradás lenne? Mivel ezeket nem tisztáztuk, a neve természetesen ott szerepel a kerettagok között. Nehogy az legyen, hogy egy szimpla nyilatkozata alapján már kis is húzom onnan, miközben ő nem is úgy, nem is azt.”

MAGYAR KERET A SAMSUNG KUPÁRA:
Kapusok: Fazekas Nándor (Gummersbach), Liszkai Szilveszter (Veszprém), Mikler Roland (Dunaferr)
Jobbszélsők: Gulyás Péter (Veszprém), Harsányi Gergely (PLER)
Jobbátlövő: Ancsin Gábor (Dunaferr)
Irányítók: Császár Gábor (Viborg), Lékai Máté (PLER), Nagy Kornél (Dunaferr)
Beállók: Kocsi András (PLER), Zubai Szabolcs (Szeged)
Balátlövők: Grebenár Gábor (Dunaferr), Putics Barna (Veszprém)
Balszélsők: Halász Máté (Tatabánya), Vadkerti Attila (Szeged)

 

A PROGRAM:
Március 20.
  • Tunézia–Magyarország 18:00
  • Ausztria–Norvégia 20:15
Március 21. 18.00
  • Norvégia–Tunézia 18:00
  • Ausztria–Magyarország 20:15
Március 22.
  • Ausztria–Tunézia 13:00
  • Magyarország–Norvégia 15:15
HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu