Hiányzott a tapasztalat Mezőkövesden

Szerző: shLétrehozva: 2008. május 19. 17:12
A megfelelő tapasztalat hiánya és a sorsdöntő helyzetek nem megfelelő kezelése miatt esett ki a Mezőkövesd a férfi kézilabda NB I-ből, pedig számos lehetősége volt arra, hogy bebiztosítsa élvonalbeli tagságát. Így összegezhető Kocsis Csaba csapatkapitány szezonértékelője.

Semmi tétje nem lett volna a Mezőkövesd – Tatabánya Budapest Bank liga férfi kézilabda-mérkőzésnek, ha a hazaiak néhány héttel korábban begyűjtik a Hort SE ellen a „bekalkulált” két pontot.

 

Nem így történt: hatgólos előnyről csúszott ki a meccs Juhász István együttesének a kezéből, a fővárosiak döntetlenre mentettek. Mint az utolsó mérkőzés után kiderült: ez a „pontocska” hiányzott ahhoz, hogy a fürdőváros csapata megőrizze élvonalbeli tagságát.

 

"Természetesen ennyire is le lehet egyszerűsíteni a kérdést, hiszen mi is azt a mérkőzést emlegetjük – fogalmazott a Tatabánya elleni ütközet lefújását követően az öltözőfolyosón Kocsis Csaba, az MKC csapatkapitánya. – Ez a mostani már a veszett fejsze nyele volt, megpróbáltunk mindent, de a Tatabánya valóban jobb csapat, mint a miénk. Számunkra sincs egyelőre magyarázat arra a bizonyos Hort-meccsre, ha ott nyerünk, akkor örömkézilabda következhetett volna az utolsó fordulóban. Tudjuk, hogy a sportban nincs ha és feltételes mód, így alakult, nagyon sajnálom…"

 

Kocsis Csaba szerint az élvonalbeli búcsúnak azért ennél jóval több összetevője van. A gyengébbre sikerült alapszakasz után, a téli szünetben személyi változások is történtek a keretben. Az új kézilabdázók némi lendületet hoztak az MKC játékába, de összességében mégiscsak hiányzott valami.

 

„Azt mindenki maga döntse el, hogy jobb lett-e a csapat vagy sem az őszihez képest – folytatta a csapatkapitány. – Tény, hogy az alsóházi rájátszásban már csipegettük a pontokat, de összességében mégsem tudtuk azt a célt teljesíteni, amiért egész esztendőben harcoltunk. Úgy érzem: az első négy-öt mérkőzés után fel tudtuk venni az NB I ritmusát, amikor viszont komoly tétért játszottunk, akkor ezt többször nem bírtuk elviselni. Nyomás alatt nem ment, hiszen korábban a második vonalban nem volt ekkora a tét.

 

Összességében azt tapasztaltam, hogy az első négy csapatot leszámítva fel tudtuk venni a ritmust az ellenfelekkel, de nem volt kellő rutinunk, hogy a fontos meccseket a magunk javára fordítsuk."

 

A szombati mérkőzés után Mezőkövesden már elindult a szóbeszéd, egyelőre rengeteg a kérdőjel. Kérdéses a Békés szereplése, ezért még az is elképzelhető, hogy legjobb kiesőként mégis a legjobbak között folytathatja a borsodi együttes.

 

 

 

HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu