Hornyák Ágnes: Elöl-hátul keményen

Szerző: shLétrehozva: 2009. május 12. 07:56
"El kell hinnünk magunkról, hogy mi vagyunk az esélyesek, hogy jobbak vagyunk náluk" - Hornyák Ágnes, a Győri Audi ETO klasszisa szerint ilyen felfogásban kell kiállniuk a Veszprém Aréna parkettjére a Viborg elleni női kézilabda Bajnokok Ligája-finálé visszavágóján. A győriek jobbátlövője - akivel a MOB sajtótájékoztatóján beszélgettünk - a SportHirado.hu-nak elmondta, elöl-hátul keményen kell játszaniuk, hiszen ellenfelük az első meccsen nem bírta a komolyabb párharcokat. A Rába-partiak az odavágón 26-24-re verték idegenben a dán együttest.

- Idegenben győztek, ráadásul imponáló játékkal. Ennyit számított volna Bojana Popovics hiánya a Viborgból?
- Nem tudom, hogy valóban ennyit számított-e. Világklasszis játékosról van szó, de a dán csapatban még rengeteg nagyon jó kézis van. Az viszont biztos, hogy tudtuk előre, ellenfelünk nem bírja a komoly küzdelmet, a nagyobb párharcokat a pályán. Így az volt a terv, hogy mind elöl, mind hátul keményen játsszunk.

- Mi kell ahhoz, hogy hasonló teljesítményt lássunk viszont az itthoni meccsen is?
- Kitartó, nyugodt játékkal lehet keresnivalónk. El kell hinnünk magunkról, hogy mi vagyunk az esélyesek, hogy jobbak vagyunk náluk.

- Még Görbicz Anita nélkül is?
- Igen, Anita nélkül valószínűleg. Még műtét előtt áll, a napokban következik az artroszkópos beavatkozás, azután kiderül a hogyan tovább.

- Ha első számú irányítójuk nem is játszik, az biztos, hogy a Veszprém Aréna ad otthont a meccsnek. Hátrányt jelent majd?
- Azt hiszem, nem. Annyi győri szurkoló jön majd el, ha jól tudom, hogy olyan lesz, mintha otthon játszanánk. Ki kell használnunk ezt az előnyt. Ráadásul ők se élvezhették a hazai pálya előnyét ugye. Szerencsére lesz lehetőségünk a helyszínen edzeni. Két napot töltünk Veszprémben, és négy tréninget is tartunk ott. Be fogjuk lakni a csarnokot.

- A múlt heti siker után nyomja majd az esélyesség terhe a csapatot, vagy felszabadult játékot láthatunk?

- Várhatóan telt ház előtt szerepelhetünk, így mindenképpen felszabadultan kell játszanunk. Idegenben egyébként is jobbak vagyunk. Persze nem szabad megfeledkezünk a Viborgról sem. Mindent megtesz majd a sikerért, ez a kétgólos előny körülbelül olyan, mintha ikszről indulnánk. A lényeg, hogy elhiggyük, jobbak vagyunk. Bíznunk kell magunkban!

HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu