Horvátországba igazol kéziklasszisunk

Szerző: shLétrehozva: 2010. január 17. 16:28
Gál Gyula, a magyar kézilabda-válogatott beállósa a horvát RK Croatia Zagreb kötelékében folytatja pályafutását. A kétszeres BL-győztes a játékossal már megállapodott, de a Veszprémmel és azzal a Tatabányával is egyezkednie kell, amely a nyárig kölcsönvette. Gál hamarosan újra a BL-ben szerepelhet, ahol zágrábi vetélytársa a fiatal Marino Maric lehet posztján.

Az MKB Veszprém csapatának válogatott kézilabdázója a nyári változások során kiszorult a bajnok és kupagyőztes, BL negyeddöntős csapatból. Szerették volna a játékost külföldre eladni, de az érdeklődők nem voltak elég rámenősek, főleg azért, mert a játékosnak 2013-ig élő szerződése volt a bakonyiakhoz. Már nyáron felmerült a zágrábi csapat neve, mivel a horvát válogatott beállós Igor Vori Hamburgba szerződött. Akkor nem sikerült velük megegyezni, de most úgy látszik nyélbe jöhet a játékos átigazolása.

Októberben a veszprémiek 2010 június 30-ig kölcsönadták Gált a Tatabánya-Carbonex csapatának, tehát a horvátoknak velük is egyeztetni kell, hogy a játékost még januárban megszerezzék. Azért fontos a dátum, mert így a válogatott beállós a tavaszi idényben már pályára léphetne a Bajnokok Ligájában a Croatia színeiben. Zágrábi vetélytársa a fiatal Marino Maric lehet a posztján.

A veszprémi és a tatabányai klubtól azt az információt kaptuk, hogy tárgyalásban állnak a zágrábiakkal, de szerződésaláírás részükről még nem történt.

Gál hétszer nyert bajnoki címet a veszprémi alakulattal, ötször hódította el a Magyar Kupát, 2008-ban pedig a Kupagyőztesek Európa Kupáját (KEK) is a magasba emelhette. 2006-ban az Év Férfi Kézilabdázójának választották Magyarországon.

HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu