Ismét Bundesliga-játékos a magyar kézis

Szerző: shLétrehozva: 2010. szeptember 29. 09:32
Ismét a német kézilabda-bajnokság élvonalában szerepelhet Putics Barna, aki megállapodott a KEK-győztes Gummersbachhal. A német klub rövid távú szerződést kötött a korábbi veszprémi játékossal.

 

A 26 éves Putics legutóbb a Mindennél szerepelt, de a csapat kiesett az élvonalból, így szabadon igazolhatóvá vált.

„Most bizonyíthat nálunk – jelentette ki Axel Geerken, a Gummersbach ügyvezető igazgatója. Ha azt látjuk, segítségünkre van a játéka, hosszabb időre is szerződtethetjük.

Putics számára nem ismeretlen a Bundesliga. 2008-ban, a Veszprém KEK-győzelme után igazolt először Németországba, de Essenből hamar az FC Barcelonához került . A spanyolországi szereplést követően – Marian Cozma meggyilkolása után - visszatért Veszprémbe, majd a szlovén Koper érintésével szerződött a Mindenhez.

A VfL Gummersbach öt forduló után négy győzelemmel és egy vereséggel a Bundesliga ötödik helyén áll. Hazai pályán mindhárom mérkőzésén megnyerte.

A klubot 1861-ben (!!!) alapították, a német kézilabdasport legendájának számít. Az együttes 12 alkalommal nyerte meg a bajnokságot, ötször pedig a Német-kupában bizonyult a legjobbnak. A BEK-ben szintén öt alkalommal diadalmaskodott, a KEK-ben háromszor, míg az EHF-kupában kétszer lett első.

HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu