"Jók az érzéseim az Eb-vel kapcsolatban"

Szerző: N.K.Létrehozva: 2012. január 5. 16:48
A magyar férfi kézilabda-válogatott szerdán 33-24-re legyőzte Szlovákiát, a veszprémi mérkőzés fontos szerepet játszott a január 15-én kezdődő Európa-bajnokság előtt. A mieink egyik legeredményesebb játékosával, az MKB Veszprém tízszeres bajnokával, Iváncsik Gergővel beszélgetett a kézilabda.hu.

 

- Öt gólt dobott a szlovákok ellen, ezzel az egyik legeredményesebb játékosunk volt. Hogy ízlett a mérkőzés?

- Köszönöm szépen, jólesett, igaz, a sűrű program miatt kicsit fásultabbak voltunk. A meccs arra mindenesetre jó volt, hogy megnézzük, hol tartunk, miben kell még fejlődnünk. Hasznosnak értékelem a találkozót, hiszen nem olyan ellenféllel játszottunk, amelyiket így is, úgy is megvertünk volna tíz-tizenöt góllal. Jó erőfelmérő volt.

- És hogyan értékeli Iváncsik Gergő teljesítményét?

- Magammal szemben mindig is kritikus voltam. Az elmúlt időszakban sem a válogatottban, sem klubcsapatomban nem ment igazán, valahogy nem találtam magam. Szerencsére kezdem visszanyerni a formám.

- Milyen ez a magyar férfi kézilabda-válogatott?

- Azt kell mondjam, hogy erős csapatunk van. Úgy gondolom, a tavalyi svédországi világbajnokságon elért hetedik helyünk a realitást tükrözi. A hangulatra sem lehet panasz. Persze azért akadnak elemek, amiken lehet még mit javítani, talán az összeszokottság hiánya a legnagyobb problémánk.

- Ahogy azt már említette, elég hektikus ez az időszak az együttes számára. Pénteken utaznak Németországba, ahol szombaton és vasárnap is megmérkőznek a németekkel. Mit várhatunk a vetélytárstól?

- A német csapat elleni két találkozó pontosan illeszkedik a felkészülésbe. Noha ők is átalakulófélben vannak, bizony komoly játékerőt képviselnek - hamarosan kiderül, mire jutunk velük.

- És mire jutnak a január tizenötödikén kezdődő Európa-bajnokságon?

- Jó előérzetem van a tornával kapcsoltban. Bár mindenki azt mondja, a halálcsoportból szinte lehetetlen a továbbjutás, én máshogy gondolom. Az oroszokkal kezdünk, talán az ő játékuk fekszik nekünk a leginkább a nagy hármasból. Ám azt is tudni kell, az sem jelent biztos továbbjutást, ha esetleg elkapjuk őket. A franciákkal a legutóbbi Eb-n döntetlent játszottunk, a spanyolokat pedig - csak mondok valamit - a legutóbbi három alkalomból kétszer megvertük. Szóval semmi sem lefutott, egyik csapat sem verhetetlen, és mondom, jó érzéseim vannak az Eb-vel kapcsolatban.

- Olimpia?

- Huhh, erről is sokat beszélgetünk. Nézegettük, hogy kiket kaphatunk a selejtezőben. Mivel a lányok nem lesznek ott az ötkarikás játékokon, rajtunk a sor, hogy bizonyítsunk. Nagyon szeretnénk ott lenni, annyit ígérhetek, hogy mi mindent megteszünk majd a kijutásért.

- Nagy László ott lesz Londonban?

- Nos, szerintem igen, de azt nem tudom, hogy játékosként, avagy szurkolóként...

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Eb előtt: kilenccel vertük a szlovákokat
A január 15-én kezdődő férfi kézilabda Európa-bajnokságra készülődés jegyében a mieink 33-24-re legyőzték a szintén résztvevő szlovák nemzeti csapatot Veszprémben. Döcögős kezdést követően az első félidő felére magához tért a...
Tovább a teljes cikkhez »

HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu