Keserves horvát siker a vb-rajton

Szerző: shLétrehozva: 2009. január 16. 22:10
A horvátországi férfi kézilabda-világbajnokság pénteki egyetlen találkozóján a házigazdák egy góllal bizonyultak jobbnak a Koreai Köztársaság együttesénél.

 

Lino Cervar együttese a pompás megnyitó után telt ház előtt azonnal magához ragadta a kezdeményezést és Ivo Balic vezérletével előnyhöz is jutott, amelyet biztosan tartott.

Ehhez azonban minden erőbedobásukra szükség volt, mert a dél-koreaiak kiváló fizikumukra építve állandóan a nyakukban lihegtek és folyamatosan rettegésben tartották a házigazdákat.

Sőt, kihasználva a horvátok pillanatnyi kihagyását meglepetésre az első felvonás hajrájában még a vezetést is átvették, de a szünetben azért a vendéglátóknál volt a minimális előny.

A második felvonásban a technikai és taktikai fölényére építő horvátok ellen nyílt csatába bocsátkoztak az erőnlétükre és egyéni vállalkozó kedvükre alapozó dél-koreaiak, akik izgalmassá tudták tenni a véghajrát is.

Végül az 53 gólt hozó összecsapáson mindössze egyetlen találat döntött a horvátok javára, akik a játék összképét tekintve megérdemelt győzelmet arattak. Ugyanakkor a sokat és jól dolgozó ázsiaiak nem érdemeltek volna vereséget.

A magyar csapat, miként a többi együtttes is, szombaton kezdi meg vb-szereplését, első ellenfele Ausztrália lesz.

FÉRFI VB, CSOPORTKÖR:
1. FORDULÓ:
  • Horvátország – Koreai Köztársaság 27-26 (14-13)
HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu