Két dudás egy lakásban: Putics és Nagy

Szerző: shLétrehozva: 2008. december 5. 13:11
„Sok jó ember kis helyen is elfér” – jegyezte meg tréfásan Nagy László a magyar férfi kézilabda-válogatott csapatkapitánya, amikor a SportHirado.hu-val tudatta, a januári horvátországi világbajnokságig nemcsak klubtársak, hanem lakótársak is lesznek Putics Barnával Barcelonában.

Fotó: Sporthíradó Archív

Putics Barna még mindig az MKB Veszprém alkalmazásában áll, egyéves kölcsönszerződése második felét azonban már nem a német TuSEM Essenben, hanem a spanyol Barcelona Borges csapatában tölti. A klubváltásban a katalánokat immáron nyolc esztendeje szolgáló Nagy László kezdettől fogva közreműködött.

„Barnát körülbelül három éve ismerem, akkoriban kezdett kopogtatni a válogatott kapuján. A Barcelonánál már két esztendővel ezelőtt is felmerült a szerződtetése, de akkor meghiúsult az üzlet. Miután telefonon egyeztettünk, és megtudtam, hogy sokasodnak a gondok a német csapat háza táján, felhívtam a Barca klubvezetőinek figyelmét. Hamarosan fel is vették vele a kapcsolatot, és a megegyezés sem váratott soká magára” – avatott be a részletekbe Nagy.

Felpörögtek az események, Putics Barna néhány váltás ruhával és három DVD-vel a táskájában Essenből Barcelonába vette az irányt. A lemezeken a játékos legutóbbi három válogatott-meccsével, a horvátok elleni veszprémi, valamint a finnek elleni vantaai és nyíregyházi ütközeteinek a felvételével.

Ezeken a találkozókon kiemelkedőt nyújtott Putics, összesen 22 gólt szerzett. A horvátok ellen háromszor, a finnek ellen idegenben nyolcszor, itthon tizenegyszer villant. Emiatt aligha kell majd szégyenkeznie.

Szombatig a Camp Nou mellett egy hotelben szállásolja el a klub az új szerzeményt, utána pedig átmenetileg Nagy László családjánál húzza meg magát az átlövő és felesége. Így a nappali plusz két hálószobás belvárosi lakásban a Nagy-családdal együttvéve öten képviselik majd a magyar kézilabdasportot Barcelonában.

„A horvátországi vb után Barnáék eldönthetik, merre tovább. Én a Barcelonától mintegy húsz kilométerre található csendes kisvárosba, San Cugatba költözöm a feleségemmel és a kislányommal, ha nekik is a csend, a nyugalom az elsődleges, akkor letelepedhetnek a közelünkben, ha viszont a belvárosi nyüzsgésre szavaznak inkább, akkor kézenfekvő bent maradni a metropoliszban” – mondta el a férfiválogatott csapatkapitánya.

Putics Barnának nincs más dolga, minthogy meggyőzze Manolo Cadenas vezetőedzőt, hosszútávon is számíthat rá. Következő lépésben 2009 nyarán a Barcelonának a Veszprémmel kell megegyeznie. Az a licitálás is megér majd egy misét.

 

HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu