Két meccs lefejelésért - botrány a köbön

Létrehozva: 2014. március 14. 13:40
Mindössze kétmeccses eltiltással bünteti az EHF a montenegrói Podgorica irányítóját, Milena Knezsevicset, aki a vasárnapi BL-csata utolsó másodperceiben, a meccs hevében lefejelte Görbicz Anitát - derül ki az európai szövetség csütörtöki közleményéből. Ez azt jelenti, hogy Knezsevics visszatérhet a döntőben, ha eljut odáig csapata.

Knezsevics a győri irányító felé fordult a meccsen, és belefejelt az arcába, Görbicz egyből elterült a padlón, a montenegrói játékos pedig néhány pillanat múlva dőlt el, és ő is az arcát fogta. A bírók nem vették észre az esetet, és a meccs jegyzőkönyvében nem rögzítették. A játékos később bocsánatot kért Görbicztől, fizetését felére csökkentették az idény végéig.

Kelecsényi Ernő, a Győri ETO KC elnöke így reagált az EHF-döntésre: „Tartunk tőle, hogy ennek az ítéletnek a jövőben nem lesz visszatartó ereje az agresszív, sportszerűtlen viselkedésekkel szemben. Mivel az EHF közleménye nem fogalmazza meg egyértelműen a további lehetőségeket, a következő napokban eldöntjük, hogy lépünk-e, és ha igen, akkor mit.”

A kézilabdavilágban általános a megdöbbenés a szankció enyhesége kapcsán. Összehasonlításul: a labdarúgóedző Alan Pardew, a Newcastle menedzsere hét meccsről marad le hasonló tette miatt. A futballsztár Luis Suárez tíz találkozóra szóló eltiltást kapott tavaly a Premier League-ben harapásért.

Raphaëlle Tervel, az ETO francia légiósa igazságtalanságról írt oldalán.

"Nem tudom elhinni, hogy csak két mérkőzés jár egy lefejelésért. Úgy, hogy az egyik összecsapásnak már nincs is tétje."

Tor Odvar Moen, a két csapattal azonos középdöntős csoportban szereplő Larvik edzője twitter-oldalán azt írta, hogy ez botrány, és "az EHF alulmúlta önmagát".

VIDEÓ:

Címkék: Görbicz Anita
HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu