Kézilabda, női NB I: óriási csatában verte a Vásárhely a Csabát

Szerző: shLétrehozva: 2008. november 15. 20:05
Nagy küzdelemben, szép gólokkal, kiállításokkal és piros lappal tarkított meccsen a Hódmezővásárhely 24-21 arányban verte a Békéscsaba gárdáját a női kézilabda NB I tizenkettedik fordulójában.

NŐI KÉZILABDA NB I, 12. FORDULÓ:
ASA-Consolis HNKC – SONEPAR Békéscsabai ENKSE 24-21 (11-9)
Hódmezővásárhely, Új Sportcsarnok, 1000 néző. Vezette: Andorka, Hucker.
HÓDMEZŐVÁSÁRHELY: ABRAMOVICS – LOVÁSZ 8 (5), Jókai, Fülöp, Gaál 1, Gerstmár R. 2, Koroknai 3. Csere: NYIKOLAJENKO 5, Pollaková 3, Wolf 2, Földes. Edző: Farkas József
BÉKÉSCSABA: Tóthova – Baross 1, Rácz 4, Takács B. 2, Szekeres 1, Czifra, Kelemen 1. Csere: Veress (kapus), FUTAKI (kapus), LEPOSAVA 6, Ancsin 4, Szögi, Tóth K. 2. Edző: Mátéfi Eszter
Kiállítás: 8, ill. 18 perc
Hétméteres: 5/5, ill. 2/0
Kizárás: Leposava (ütésért, az 57. percben)
Az eredmény alakulása: 5.p. 0-1, 12.p. 3-2, 16.p. 5-6, 20.p. 6-6, 27.p. 10-9, 37.p. 12-12, 44.p. 15-13, 58. 21-19.

A visszavágás reményében fogadta hazai pályán a Vásárhely a Békéscsabát a női kézilabda NB I-ben, hiszen Mátéfi Eszter csapatának otthonában az első fordulóban egygólos vereséget (23-22) szenvedtek Farkas József tanítványai. A hagyományosan dél-alföldi rangadónak számító találkozón remek hangulat és teltház fogadta a csapatokat, ám a kezdetekben inkább a küzdelem, mint a szép játék dominált. Rengeteg helyzet maradt ki az első negyedórában, ám míg a hazaiak maguk rontották el a lehetőségeket, a csabaiak legtöbbször Abramovics kapuson akadtak fent.

 

Nem bírtak egymással a csapatok, a helyenként kemény, olykor durva meccsen (Pollakovát egy ütközés után percekig kellett ápolni a hajrában) egy-két gólnál egyik fél sem tudott nagyobb előnyt kiharcolni az első harminc percben. A szünetre 11–9-es állással vonulhattak a játékosok.

 

A második félidő elején Futaki Hajnalka, a Békéscsaba harmadik számú kapusa megbabonázta a HNKC-t, ennek köszönhetően 12-12-nél egyenlítettek is a vendégek. A játékrész közepén a kiállítások domináltak, szinte alig volt olyan alkalom, hogy mindkét csapat egyenlő létszámban legyen a pályán. A nagy adok-kapokból Lovászék jöttek ki jobban, 15-12-nél először volt három gól a különbség. Az egykori dunaújvárosi szélső vitte ekkor a hátán csapatát, a szélről, hétméteresből és beállóból is eredményes tudott lenni.

 

Sajnos a játék mellett ekkor a vendégszurkolók is főszerepre vágytak, viselkedésük miatt néhány percre félbe kellett szakítani a találkozót - Nyikolajenko óriási bombájánál azonban már újra a játékra figyelt a közönség. Az 58. percben a piros lap is előkerült, a csabai Leposava megütötte Koroknai arcát, így egyből mehetett az öltözőbe. Az őrületes hajrában még néhány gól és kiállítás borzolta a kedélyeket, a találkozó pedig 24-21-es hazai sikerrel ért véget.

EDZŐSZEMMEL:
Farkas József: - Tudtuk, hogy nehéz meccs lesz, legközelebb jobban felkészülünk birkózásból és ökölvívásból.
Mátéfi Eszter: - Nagy küzdelem volt a találkozón, amelyen sikerült megnehezítenünk a házigazdák dolgát, ám sajnos több gyenge teljesítmény akadt a csapatomban.

 

HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu