Kicsúszott a kezünkből a győzelem

Szerző: SHLétrehozva: 2014. december 7. 21:57
A magyar női kézilabda-válogatott 29-29-es döntetlent játszott az orosz csapattal a magyar-horvát közös rendezésű Európa-bajnokság nyitónapján, a győri csoportban. A várandós Görbicz Anita nélkül szereplő együttes nem játszott igazán jól, de az első 15 percben látottakhoz képest szépen összeszedte magát. Folytatás kedden Lengyelország ellen.

NŐI KÉZI EB, A csoport, 1. forduló:
Magyarország-Oroszország 29-29 (14-15)
Győr, Audi Aréna, 4800 néző, vezette: Brunovsky, Canda (szlovákok).

Gólszerzők: Triscsuk 6/6, Kovacsics 5/2, Bognár-Bódi 3, Tomori 3, Bulath 2, Planéta 2, Erdősi 2, Klivinyi 1, Szucsánszki 1, Mayer 1, Mészáros 1, Kovacsicz 1, Szamoránsky 1, ill. Dmitrijeva 7, Szen 5, Kuznyecova 4, Bobrovniykova 3, Uszkova 2, Davigyenko 2/2, Punko 2/1, Makejeva 1, Blizsnova 1, Csernojvanyenko 1, Petrova 1.

Az első tíz percben az oroszok elhúztak 5-1-re, majd 9-5-re, a mieink játéka bátortalannak tűnt, érezhető volt a drukk a csapaton, amelyben Kovacsics tartotta leginkább a lelket. A játékrész vége viszont jól sikerült, így a pihenőre minimálisra olvadt az orosz előny.

A kiélezett csatát hozó folytatásban az újhullámot képviselő játékosok közül Erdősi, Planéta, Mészáros, illetve a kapuba beálló Bíró Blanka is hozzátette a magáét, de a végén sikerült eltékozolni a kétgólos előnyt, amit nem lehet csak arra fogni, hogy emberhátrányos helyzetbe került a magyar csapat az 58. percben.

A meccs talán legszebb gólját Erdősi Ildikó, a Siófok balszélsője pörgette be estében egy lerohanás végén.

Németh András, a női kéziválogatott szövetségi kapitánya:
"A játékvezetők egyértelműen belenyúltak a mérkőzésbe a végjátékban a kiállítással, ezt az eredményt akarták kihozni. Az oroszok súlytöbblete meghatározó volt. Bár nem játszottunk igazán jól, de az első 15 perc után szépen összeszedtük magunkat. Figyelembe kell venni, hogy ez egy fiatal csapat egy hazai világversenyen. Az utolsó figura előtt rosszul értelmezték a megbeszélteket."

HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu