Kindl a montenegrói válogatottban

Szerző: shLétrehozva: 2009. január 28. 18:01
Miután megkapja a montenegrói állampolgárságot, pályára léphet az ország válogatottjában Kindl Gabriella. A magyar játékos a handball.hu-nak adott nyilatkozatában elmondta, az is segítette a döntését, hogy a nemzeti csapatban rengeteg podgoricai csapattársa játszik.

„Nagyjából egy hónapja játszottam a Podgoricánál, amikor először megkérdeztek arról, hogy a későbbiekben játszanék-e montenegrói színekben” – nyilatkozta Kindl, aki később hozzátette, hogy decemberben lejárt az a három év, amit kötelező kivárni, ha az ember válogatottat akar váltani.

Kindl egyelőre még nem kapta meg a montenegrói állampolgárságot, ám ez már folyamatban van, és a sportolókra vonatkozó szabályok miatt valószínűleg hamar montenegrói polgár (is) lesz.

Az átlövő még 2000. november 22-én Tatabányán mutatkozott be a magyar nemzeti csapat színeiben, akkor a mieink 28-28-as döntetlent értek el Szlovákiával szemben. Kindl 2000-ben Európa-bajnoki győzelmet szerzett a magyar csapattal, emellett van egy kontinensbajnoki és egy világbajnoki bronzérme is.

A magyar kézilabdázó a Podgorica előtt a Krim Ljubljanában is játszott, ám márciusban otthagyta a csapatot.
HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu