Kinevezték Mocsai Lajost

Szerző: MTILétrehozva: 2014. december 18. 15:07
Áder János köztársasági elnök szerdán aláírta Mocsai Lajos kinevezését a Testnevelési Egyetem rektorává.

Az államfő 2017. december 16-áig bízta meg a rektori teendők ellátásával a korábban a magyar férfi és női kézilabda-válogatott szövetségi kapitányaként is dolgozó szakembert.

Mocsai Lajost, aki 1978 óta tanít az intézményben, november elején - Csende Zsolttal szemben - az egyetem szenátusa választotta meg rektorjelöltnek. Ezután Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere javasolta kinevezését a köztársasági elnöknek.

Mocsai Lajos 36 éve foglalkozik sporttudományokkal. A 2007 óta a TF egyetemi docenseként is dolgozó szakember számos hazai és nemzetközi konferencia visszatérő előadója, valamint több sporttudományi kutatás résztvevője.

A 60 éves szakember négy olimpián, 11 világ- és Európa-bajnokságon vett részt a férfi, illetve a női kézilabda-válogatott szövetségi kapitányaként. 1989 és 1998 között a Német Kézilabda Szövetség edzőképző kurzusain vezető tanárként tartott számos előadást.

A docens rektori kinevezéséhez arra is szükség volt, hogy módosítsa a parlament a felsőoktatási törvényt, mert korábban csak egyetemi tanár lehetett rektor.

Címkék: mocsai_lajos
HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu