Lengyelországba igazolt a veszprémi ász

Szerző: shLétrehozva: 2011. január 13. 11:19
Helyi és nemzetközi hírforrások kész tényként kezelik: Eklemovics Nikola a nyáron elhagyja az MKB Veszprémet és Lengyelországban folytatja pályafutását. A svédországi világbajnokságról sérülés miatt lemaradó kiváló kézis a Wisla Plockba szerződött, szerdán három évre szóló megállapodást kötött.

 

Az 1978. feburár 8-án Belgrádban született klasszis kontraktusa idén nyáron jár a bakonyi klubnál, ezt használta most ki a lengyel bajnokság élcsapata. Eklemovics plocki szerződése 2011. július 1-jén lép életbe.

„Nagyon boldog vagyok, hogy megállapodás született. Nikola nagyon jó játékos, évek óta nemzetközi klasszisnak számít, rengeteg fontos találkozón szerepelt szerb, majd magyar színekben – jelentette ki Lars Walther, a Wisla 45 éves dán vezetőedzője. – Nikola gyors és erős játékos, aki remekül ért a kontratámadásokhoz is. De ennél is fontosabb, hogy született vezéregyéniség, aki remekül olvassa a játékot, mindig oda passzol, ahová éppen szükséges.”


Eklemovics a Crvena zvezdában kezdte profi pályafutását, majd a Pick Szegeden át került Veszprémbe. Háromszor nyert bajnokságot a belgrádiakkal, majd első magyar csapatával háromszor volt ezüst- és bronzérmes. A veszprémiekkel hatszoros aranyérmes, négyszeres Magyar Kupa-győztes. A szerb nemzeti csapatban 14 összecsapáson jutott szóhoz, a magyar válogatottban 2008-ban mutatkozott be, 32 mérkőzésen 80 gólt szerzett.

A klasszis tavaly pályára lépett a magyar együttesben az ausztriai Európa-bajnokságon.

A Wisla Plock 15 forduló után a második helyen áll a lengyel bajnokságban, mindössze egyszer kapott ki, 34-27-re hazai pályán az egyik, ha nem a legtőkeerősebb közép-európai együttestől, a BL-résztvevő Vive Targi Kielcétől. Eklemovics leendő együttesének keretéből senki sem került a lengyel válogatottba a svédországi világbajnokságra. 

A www.handball-planet.com cikke, itt: 

HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu