Mi értelme volt a Veszprém-Csurgónak?

Létrehozva: 2012. szeptember 12. 21:05
Harminc góllal, 58-28-ra nyert a Veszprém a férfi kézilabda NB I hetedik fordulójából előrehozott találkozón, hazai pályán, a Csurgó ellen. A szemet szúró különbséghez nagyban hozzájárult, hogy a somogyiak a juniorokat nevezték, akiket a várakozásoknak megfelelően rommá is vert a magyar bajnok. Villogtak az új igazolások a hazaiaknál: Marco Oneto és Iman Dzsamali kilenc-kilenc gólig jutott. A két klub nem tudott megegyezni az összecsapás időpontjában, a szövetség által kijelölt dátum pedig nem kedvezett a Csurgónak, nyolc napon belül három meccset kellett volna abszolválnia.

A CSURGÓI KK KÖZLEMÉNYE

Ennek a számunkra is sajnálatos és kényszerű döntésnek a hátterével kapcsolatban – időrendi sorrendben – az alábbi tényeket kívánjuk a közvélemény elé tárni:

1) Eredetileg az MKB Veszprém KC elleni bajnoki mérkőzéseink a hivatalos Versenykiírás értelmében a 7. és a 18. fordulóban, mégpedig 2012. október 14. és 2013. február 10. játéknapokkal kerültek volna megrendezésre.

2) A veszprémi egyesület illetékesei rövid úton, szóban jelezték felénk, illetve 2012. szeptember 03-án pedig írásban is bejelentették a Magyar Kézilabda Szövetség részére azt a tényt, hogy a csapatunk elleni mérkőzéseiket az adott játéknapokon – a Bajnokok Ligája miatti nemzetközi kupaszereplésük miatt – nem tudják lejátszani.

3) A magyar kézilabda zászlóshajójának számító veszprémi klubnak ezt az észrevételét egyesületünk természetesen elfogadta és tudomásulvette, annak ellenére, hogy minderről kizárólag a szövetség munkatársaitól értesültünk hivatalos formában is.

Ekkor jutott tudomásunkra ugyanakkor az a tény is, miszerint veszprémi sportbarátaink a Veszprémben lejátszandó mérkőzést 2012. szeptember 12-én délután 18:00 órakor kívánják lebonyolítani.

4) Tekintettel arra a tényre, hogy mindezt a szövetség közölte velünk, ezért részükre 2012. szeptember 05-én bejelentettük, hogy a megadott szeptember 12-i időpont egyesületünk számára nem fogadható el.

Amennyiben ekkor pályára lépnénk, úgy – a közeli időpont miatt – a veszprémi mérkőzésre tisztességesen felkészülni már nem lenne lehetőségünk, illetve ebben az esetben 8 nap alatt kellene 3 mérkőzést (Cegléd, Veszprém, Vác) játszanunk, ráadásul kettőt idegenben, amely terhelés a csapatunknál meglévő, sajnálatos sérüléshullám miatt egészséges játékosainkra nézve jelen pillanatban rendkívül megterhelő lenne.

Levelünkben javasolt mérkőzés időpontok 2012. október 02., 2012. október 22., vagy 2012. november 27. napjai voltak. Mindegyik időpont javaslatunk esetében maximálisan figyelembe vettük az MKB Veszprém KC nemzetközi kupakötelezettségét.

5) Válaszul a Magyar Kézilabda Szövetség a 2012. szeptember 06-i emailjében a 2012. szeptember 26., 2012. október 02, illetve a 2012. október 03-ai időpontokat javasolta a két egyesület részére, egyben kérte a résztvevő felek mielőbbi válaszát, döntését.

6) Egyesületünk a szövetség által megjelölt időpontok közül a 2012. október 02-i időpontot választotta, ezt haladéktalanul bejelentettük az illetékesek felé.

7) Ezen előzményeket követően 2012. szeptember 07-én, péntek délután arról értesített bennünket a szövetség, hogy az általa megjelölt alternatív időpontokat, valamint a leveleinkben foglalt indokokat figyelmen kívül hagyva 2012. szeptember 12-én, szerdán 18:00 órakor kell a mérkőzést lejátszanunk.

Látható, hogy együttműködési szándékunk és pozitív hozzáállásunk ellenére a Magyar Kézilabda Szövetség egyesületünk érdekeit figyelmen kívül hagyva, kizárólag a veszprémi egyesület kérésének eleget téve jelölte ki a mérkőzés időpontját.

Az eljárás miatti felháborodásunk, amit levél formájában a szövetség illetékeseivel is megismertettünk, tovább nőtt, amikor a következő információk is a tudomásunkra jutottak:

-  Az MKB Veszprém KC csapata velünk ugyan nem volt hajlandó játszani az eredeti időpontokban (2012. október 14., 2013. február 10.), de más egyesületekkel ezen időpontok környékére mégis mérkőzést tudott egyeztetni (2012. október 13.-Gyöngyös, 2013. február 09.-Kecskemét)

-  A jegymester.hu internetes oldalon már a szövetség határozatát hetekkel megelőzően hirdetve volt a szeptember 12-i, egyesületünk elleni mérkőzés.

Címkék: MKB Veszprém
HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu