Mirza Dzomba visszavonult a vb előtt!

Szerző: shLétrehozva: 2008. november 23. 21:35
Bejelentette visszavonulását a válogatottságtól Mirza Dzomba, a horvát férfi kézilabda-válogatott jobbszélsője, az MKB Veszprém korábbi játékosa. A kézilabdacsillag úgy érzi, a világbajnokság már túl nagy fizikai terhelést jelentene számára. A horvátoknak így nélküle kell majd harcba szállniuk a január közepén kezdődő hazai rendezésű világbajnokságon.

 

A horvát sztár tagja volt az olimpián negyedik helyig jutó válogatottnak, és már akkor tapasztalta, hogy nem képes egy világversenyen teljes erőbedobással küzdeni, fáradékonysága, és fizikai fájdalmai miatt.

A Croatia Zagreb játékosa a jövő héten Lino Cervar kapitánnyal is megosztja, hogyan határozott, de biztosan nem fogja meggondolni magát:

"Eldöntöttem, hogy nem szerepelek többet a válogatottban. Hangsúlyozom, ez végleges, butaság lenne, ha ezek után megmásítanám a döntésemet" - mondta el a sportal.hr horvát internetes sportoldalnak.

A 31 éves kézilabdázó 2003-ban világbajnok, 2004-ben olimpiai bajnok lett a horvátokkal, egy évvel később vb-ezüsttel kellett beérnie.

A válogatottban 667 gólig jutó sztár 2001 és 2004 között erősítette az MKB Veszprémet, kétszeres magyar bajnok és kétszeres kupagyőztes lett a bakonyiakkal.

Később a spanyol Ciudad Real színeiben a Bajnokok Ligája trófeáját is a magasba emelhette.

HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu