Most derül ki, mire elég a magyar csapat

Szerző: Vincze SzabolcsLétrehozva: 2013. január 21. 15:31
Eddig semmi különös nem történt a kézilabda-világbajnokságon. A Kézilabda.hu kérdésére Borsos Attila, egykori játékos és szakértő elmondta, hogy a magyar válogatott a csoportmeccseken azt nyújtotta, ami várható is volt, és az egyenes kieséses szakaszban, a lengyelek 21.30-tól ellen derül ki, hogy mire is jó a gárda.

 

"Eddig szerintem azt kaptuk a csapattól, amit vártunk - mondta a Kézilabda.hu-nak Borsos Attila, egykori klasszis kézilabdázó, ma a Magyar Kézilabda Szövetség elnökségi tagja. - Jó játékkal kezdtünk Egyiptom ellen (32-23), majd jött Ausztrália (43-13), ami a két csapat közötti különbség miatt nem is érdemes elemezni."

"A papíron erősebb horvátok ellen kifejezetten gyengén kézilabdáztunk (30-21-es vereség), majd jöttek a házigazda spanyolok. Az első félidőben szerintem kiválóan játszottunk (14-14), majd a másodikra elfogytunk, a játék szétesett. Vizont a 28-22-es vereség ellenére voltak bíztató jelek. Az Algéria elleni tét nélküli meccsen pedig hoztuk a kötelezőt (29-26)."

Borsos szerint kapusposzton vagyunk talán a legkiegyensúlyozottabbak, mert mindkét hálóőr, Mikler Roland és Tatai Péter is egyenletesen jól teljesített. "A jobb oldal nagyjából rendben van, Nagy Laci mellett Ancsinnak és Mocsainak is voltak jó időszakai, a szélen Harsányi pedig hozza, amit elvárunk tőle."

A bal oldalunk viszont rosszabb helyzetben van, nincs kiemelkedő játékos ezen a poszton, sem a szélen, sem pedig átlövőben. "Középen Császárnak egy jó meccse volt, az első, de utána betegség hátráltatta, és ha visszatér, ez még hatással lehet a teljesítményére."

Mint közben kiderült, Császár vállalja a játékot a lengyelek ellen. Borsos Attila szerint beállóban Szöllősi Szabolcs kifejezetten jól teljesít, Zubai Szabolcs pedig szokásához híven felvállalja a kemény küzdelmet a védők sűrűjében.

"A lengyelek elleni nyolcaddöntő egész biztosan nagyon szoros meccs lesz, két különböző karakterű csapat játszik egymással - mondta Borsos. - A miénk mozgékonyabb, ugyanakkor nekik is gyors széleik vannak, de középen kicsit lassabbak. Viszont a középső embereik nagyon kemények."

A két csapat hasonló játékerőt képvisel, és a végjáték dönthet. "Mostanában jól bírjuk a meccsek végét, a lengyeleknél viszont volt példa az ellenkezőjére. Remélem ez most is bejön." A Magyarország - Lengyelország férfi kézilabda világbajnoki nyolcaddöntő este 21:30-kor kezdődik, élőben a Sport1 közvetíti.

2013-AS FÉRFI KÉZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG, SPANYOLORSZÁG

NYOLCADDÖNTŐ:
MAGYARORSZÁG - LENGYELORSZÁG, 21:30
Barcelona, Palau Sant Jordi

A magyar csapat eddig mérkőzései a D csoportban:
Magyarország - Egyiptom 32-23 (17-9)
Magyarország - Ausztrália 43-13 (20-6)
Horvátország - Magyarország 30-21 (15-11)
Spanyolország - Horvátország 28-22 (14-14)
Magyarország - Algéria 29-26 (14-8)

HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu