Nagy Kornél: Ez most felemásra sikerült

Szerző: shLétrehozva: 2009. május 18. 16:52
„A szezon végére formába lendültem, de azért jó lett volna hamarabb elkapni a fonalat” – mondta Nagy Kornél, a Budapest Bank férfiligában érdekelt Dunaferr 23 éves válogatott kézilabdázója, aki szavazásunkon négy társával együtt bekerült az év felfedezettjei közé.

„Felemásra sikerült az idényem, hiszen ősszel három-négy hónapon kimaradt. Edzésen összeszedtem egy peches sérülés, elszakadt a térdszalagon, egy hónapig ráállni sem tudtam a lábamra. Ez a sérülés nagyban meghatározta a szezonomat és a teljesítményemet, mert hiába épültem fel, amíg újra játékba lendültem, azzal megint sok idő ment el. Január elején már százszázalékos voltam, de utána nem tudtam hozzátenni a csapat játékához, eredményességéhez az, amit elvárnak tőlem. A szezon végére formába lendültem, de azért jó lett volna hamarabb elkapni a fonalat.”

„Az idei versengésben az év felfedezettjei között nem is igazán érzem magam ott, de azért megtisztelő, hogy a férfikapitány, Hajdu János gondolt rám. Ha már itt tartunk, szerintem a PLER két játékosa, Balogh Zsolt és Lékai Máté között kellene eldőlni az idei versengésnek. Ancsin Gabi még mindig nagyon fiatal, Lele Ákos szintúgy, mindketten óriási tehetségek, utóbbi talán már több is annál, nagyon megszórta már magát a szezonban.”

„A bajnokság után rövid pihenő vár rám, legalábbis remélem, mert ez azt jelentené, hogy a szövetségi kapitány számít rám a júniusi Eb-selejtezőkön. Három éve vagyok tagja a bő válogatott keretnek, de az, hogy mennyi lehetőséget kapok, az nagymértékben függ attól, hogy például Császár Gábor, vagy Eklemovics Nikola egészséges-e, illetve tudják-e vállalni a játékot a nekik különösen is fárasztó szezon után. Bízok benne, azért egy-két meccsen pár percet majd én is hozzá tudok tenni a válogatott eredményességéhez.”

A Dunaferr a harmadik helyen zárta az alapszakaszt, a KEK-ben kiejtette a PLER-t 61-56-os összesítéssel, kettős győzelemmel, majd a nyolcaddöntőben úgy búcsúzott 57-52-es összesítéssel a Pick Szeged ellen, hogy a hazai mérkőzését 33-29-re megnyerte a Tisza-partiak ellen. Hajdu János szövetségi kapitány csapata a tavasszal megnyerte a négy csapatos bécsi Samsung Kupát, a fiatal átlövő, Ancsin Gábor emlékezetes teljesítménnyel tette le névjegyét. A válogatott torna után két héttel a fiatal átlövő szerződést kötött a BL-elődöntős német Löwennel.

HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu