Nem gyógyulnak a sebek a tragédia óta

Szerző: shLétrehozva: 2009. február 15. 14:53
Marian Cozma személyében egy közeli barátot gyászol Valentin Ghionea. Ha nem történik meg ez a szörnyű tragédia, néhány hónappal később már rokoni szálak is fűzik hozzá. A Pick Szeged férfi kézilabdacsapatát erősítő román válogatott szélső unokatestvérét, Claudiát húsvétkor jegyezte volna el az MKB Veszprém beállója, az esküvőt pedig nyárra tervezték. Ghionea a Dunaferr-Szeged KEK-nyolcaddöntő után osztotta meg velünk gondolatait.

 

A Kupagyőztesek Európa Kupájában szombat este egymásnak veselkedett a Dunaferr SE és a Pick Szeged, a párharc első mérkőzésén az újvárosiak szédületes hajrájuknak köszönhetően 33-29-re nyertek. Valamennyi pályára lépő játékost megrázta a múlt hétvégi veszprémi gyilkosság, Valentin Ghioneát különösen.

A Tisza-partiak román válogatott szélsője Marian Cozma kedvesének, Claudiának az unokatestvére, közel álltak egymáshoz. Ha Ghionea azt kérte volna Vladan Maticstól, hogy ezúttal mellőzze, a szerb vezetőedző minden további nélkül eleget tett volna a kérésnek, csakhogy a játékos pályára akart lépni.

Hozzá hasonlóan a csongrádiak többi román kézilabdázója, Adrian Petrea és Julian Stamate még mindig értetlenül áll a történtek előtt, képtelen feldolgozni a tragédiát.

„Claudia és Marian csupán néhány hónapja ismerték egymást, de igazi szerelem volt ez, egymásra találtak – avatott be Valentin Ghionea. – Mit is mondhatnék ennek a szegény lánynak? Vigasztalhatatlan az unokatestvérem. Éppen azért jött Magyarországra, hogy megismerje az itteni barátait, a csapattársait. Már egy hét eltelt, de még mindig képtelen vagyok felfogni, hogy ilyesmi megtörténhet.”



„A tévében másról sincs szó, újra és újra látjuk ugyanazokat a képsorokat, az újságok címlapján is ott van nap mint nap Marian. Ez tovább nehezíti az egészet, ezt képtelenség feldolgozni – folytatta a szegedi szélső. - Nem gyógyulnak a sebek. Ezt sohasem felejtjük majd el, olyasvalakit martak ki közülünk, aki egy nagyszerű sportoló és egy nagyszerű ember volt.”

„Győzni jöttünk Dunaújvárosba, mégis kikaptunk. Nem könnyű függetleníteni magunkat Marian halálától, nem is lehet. Pedig a játékra kell koncentrálni. Félreértés ne essék, nem akarok mentegetőzni, megérdemelten nyert a Dunaferr – tette hozzá Ghionea. – Fel kell szívnunk magunkat a visszavágóra, nem úszott el a hajó, kiharcolhatjuk még a továbbjutást.”

NEM FELEDIK MARIAN COZMÁT
Adrian Petrea: - Marian Cozmát sohasem felejtjük el. Egy mosolygós, kedves fiú volt, büszke vagyok arra, hogy a barátja lehettem. Még mindig sok-sok kérdés kavarog a fejemben, egyikre sincs válasz.
Puljezevics Nenad: - Nem szeretnék olyan világban élni, ahol a félelem, a rettegés az úr. Nagyon remélem, hogy soha többé nem történik ilyesmi. Kézilabdázók vagyunk, kézilabdázzunk, a játék öröme enyhítheti a bánatunkat.
Vladan Matics: - A körülményekhez képest megfelelő állapotban vannak a játékosaim, de érthetően mindenkit megviselt ez a szörnyű tragédia. A kézilabda-társadalom egyébként is egy összetartó közösség, de ez még inkább összekovácsol minket.

 

HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu