„Nem kell boszorkányüldözés"

Szerző: shLétrehozva: 2010. január 23. 18:20
Pocsékul játszottunk. Oké. Kiestünk. Oké. Na, de hogy ezért ne legyenek felelősök? Márpedig Hajdu János szerint nem szabad abba a hibába esni, hogy elkezdünk mutogatni, össze kell fogni és együtt megoldani a problémákat. A Magyar Kézilabda-szövetség szakmai igazgatója szerint már az Európa-bajnokság előtt is rengeteg probléma volt, amellyel sajnos nem tudott megbirkózni a magyar válogatott. A csehek elleni csúfos fiaskót és hazautazást követően kérdéses, Csoknyai István maradhat-e a nemzeti csapat élén. Egyáltalán akar-e maradni?

Az Eb számunkra talán legfontosabb mérkőzésén mondott csődöt a magyar csapat. Már a torna előtt valószínűsíthető volt, hogy a csehek elleni találkozó lesz a döntő a továbbjutás szempontjából. A mieink éppen az ellen a francia együttes ellen értek el bravúrt, amely ellen sima vereséggel kalkultáltunk. Hajdu János szerint kifejezetten rosszul jött nekünk az iksz a nyitómeccsünkön.

„Felborultak a fejek a franciák elleni találkozót követően. A spanyolok ellen már úgy indultak neki, hogy esélyesek a győzelemre. De hát mindenki tudja, hol a helye. Irreális volt ez a cél, ezt látni kell. Aztán pont azon a mérkőzésen kaptunk nagy pofont, amelyikre egész végig készülnünk kellett volna. Az, hogy szinte hazai pályán játszottunk, nem játszhatott bele a fiaskóba. Katasztrófával érne fel, ha így lenne" - mondta a szövetség szakmai igazgatója a SportHirado.hu kérdésére. 

„Rengeteg oka van ennek az eredménynek. Először is ott vannak a magyar okok. A hazai bajnokság színvonala az utóbbi időben visszaesett, a sok külföldi pedig elveszi a helyet a magyar tehetségek elől, akik így a kispadra szorulnak. Kérdéses például az is, hogy meg kellett-e hívni Krivokapicsot vagy Puljezevicset. Aztán vehetjük a sérüléseket. A torna előtt Császár keze sem volt még százszázalékos, Ilyés Feri ugyan meggyógyult, de az állóképessége nem volt az igazi. A másik, hogy keveset is tudott együtt készülni a csapat. Igaz, ez mindegyik válogatottra igaz" - folytatja Hajdu. 

A korábbi szövetségi kapitány hozzátette, sose jön jókor egy ilyen szereplés, de nem kell boszorkányüldözés és ráfogni erre meg arra a vereségeket. Elemezni kell a helyzetet, és össze kell fogni. Hajdu szerint ha így folytatjuk, akkor a süllyesztőben találja magát a sportág. 

„Én remélem, hogy ezek után a klubok vezetői is elgondolkodnak majd, hiszen nézzük meg, a Veszprém is szinte a szerb válogatottat fejleszti folyamatosan. Az egyesületek kisstílű érdekei nehéz helyzetbe hozhatják a sportágat és a nemzeti csapatot is. A kluboknak sem jó, ha így marad minden. Csak egy példát említve, a külföldiek létszámát szabályoznunk kell, úgy mint például a labdarúgásban. Hogy mi lesz Csoknyai Istvánnal? Ez rajta és a szakmán is múlik. Sokan támadják majd, ez biztos. Az is kérdés, ő hogyan érzi magát, szeretné-e folytatni."

Kerestük Hajnal Csabát, az MKB Veszprém ügyvezetőjét is, aki így egyben a szövetségi kapitány főnöke is klubjánál. Az elöljáró azonban - arra hivatkozva, hogy többszörösen is érintetett - nem kívánt nyilatkozni. 

 

Pásztor: Aki kevesebbet hibázott, az nyert
„Ilyenkor természetesen szomorú és csalódott az ember, még a második félidőben is bíztam benne, hogy kiharcolhatjuk a középdöntőbe kerülést – nyilatkozta a SportHirado.hu-nak Pásztor István, a Balatonfüredi KC szélsője a Csehország elleni Eb-kiesés kapcsán. – Akadtak olyan játékosok, akik adósak maradtak a jó teljesítménnyel, de nem szeretnék sem neveket, sem posztokat említeni, ezt rábíznám a szakemberekre. Az a tv-képernyőn is átjött, milyen fantasztikus hangulatot varázsoltak a magyar szurkolók Bécsújhelyen, de saját tapasztalatimból kiindulva nem hiszem, hogy ez negatívan befolyásolta a csapatot. Biztos vagyok benne, hogy nagyon megviselte a srácokat a kudarc, hiszen rengeteg munkát fektette abba, hogy sikeresen szerepeljenek, de aki kevesebbet hibázott, az nyert – és ezek ezúttal a csehek voltak.”

 

 

HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu