Oroszország: vérét adná az olimpiáért

Szerző: SHLétrehozva: 2012. január 16. 13:00
A magyar férfi kézilabda-válogatott számára 20.15-től kezdődik meg az Európa-bajnokság, amelynek első állomásaként azzal az Oroszországgal találkozik, amely ezen a néven olimpiát, két ízben világbajnokságot és Európa-bajnokságot is nyert már. Mocsai Lajos szövetségi kapitány szerint mindent egy lapra tesz majd fel az ellenfél, lévén még nincs kint az ötkarikás játékokon.

 

Az orosz kézilabda meghatározó évtizeden van túl, állítja Mocsai Lajos, aki a kézilabda.hu olvasói előtt fellebbentette a fátylat a hétfői ellenfélről. Egy biztos, cseppet sem lesz könnyű dolga Császár Gáboréknak.

"Egy percig se gondoljuk azt, hogy a francia, spanyol, orosz hármasból a legkönnyebb riválissal kezdünk - nyitott a hadvezér. - Ez a csapat még nincs ott az olimpián, ezért mérget vehetünk rá, hogy nagyon komolyan veszi majd az Eb-t. Két embert honosítottak, ez az utolsó esélyük arra, hogy kivívják a londoni szereplést. Védekezésben és támadásban speciális taktikát kell ellenük kidolgozni, de mi tudjuk a struktúrát. Azt kell mondjam, ha az oroszoknak kijön a lépés, akár a dobogóra is felléphetnek."

Iváncsik Gergő néhány nappal ezelőtt az Eb-ről elmondta, jó megérzései vannak. Egy fél mondat erejéig az oroszokra is kitért.

"Jó előérzetem van a tornával kapcsoltban. Bár mindenki azt mondja, a halálcsoportból szinte lehetetlen a továbbjutás, én máshogy gondolom. Az oroszokkal kezdünk, talán az ő játékuk fekszik nekünk a leginkább a nagy hármasból. Ám azt is tudni kell, az sem jelent biztos továbbjutást, ha esetleg elkapjuk őket. A franciákkal a legutóbbi Eb-n döntetlent játszottunk, a spanyolokat pedig - csak mondok valamit - a legutóbbi három alkalomból kétszer megvertük. Szóval semmi sem lefutott, egyik csapat sem verhetetlen, és mondom, jó érzéseim vannak az Eb-vel kapcsolatban.

Vlagyimir Makszimov együttese 2000-ben lett olimpiai bajnok, azóta azonban hiába várja a hasonlóan nagy eredményeket. Az ezredforduló előtti évtizedben alkotott nagyot Oroszország néven a gárda, 1993-ban és 1997-ben világ-, 1996-ban Európa-bajnok lett. Leendő riválisunk nyolcadik alkalommal vesz részt a kontinenstornán.

A szerbiai viadalra a 7. selejtezőcsoportból jutott ki a szbornaja, amely a fehéroroszokat és a svájciakat megelőzve, a dánok mögött lett második, szintén 10 pontot gyűjtve.

AZ ISMERT PROGRAM, C-CSOPORT:

Újvidék, január 16., 20:15: Magyarország-Oroszország

Újvidék, január 18., 18:15: Oroszország-Franciaország

Újvidék, január 20., 18:15: Spanyolország-Oroszország

A KERET:

Oleg Gramsz (Csehovszki), Vagyim Bogdanov (Szentpétervár) - Dmitrij Kovaljov (Csehovszki), Szamvel Aszlanyan (Csehovszki), Alekszandr Csernoivanov (Csehovszki), Eduard Koksarov (Csehovszki), Timur Dibirov (Csehovszki), Mihail Csipurin (Csehovszki), Dmitrij Erohin (Csehovszki), Vitalij Ivanov (Csehovszki), Vaszilij Filippov (Csehovszki), Pavel Atman (Dinamo Minszk), Konsztantyin Igropulo (Barcelona), Alekszej Rasztvorcev (Csehovszki), Szergej Szelmenko (Csehovszki), Andrej Sztarih (Csehovszki).

dicsőségtábla:

olimpia: 1. - 2000, 1992, 1988, 1976; 2. - 1980; 3. - 2004

világbajnokság: 1. - 1997, 1993, 1982; 2. - 1999, 1990, 1978; 3. - 1967

Európa-bajnokság: 1. - 1996; 2. - 2000, 1994

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Egység, felszabadultság - Eb-siker?
Három prominens szakembert kérdezett meg a kézilabda.hu a férfi Európa-bajnokság előtt. Mocsai Lajos szövetségi kapitányt, Bakó Botondot, a tabellán harmadik Csurgó vezetőedzőjét és Debre Viktort a negyedik Tatabánya trénerét....
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
A vacsora kihűlt, de jöhet a kézi Eb!
A papírforma ugyan ellenünk szól, de a magyar férfi kézilabda-válogatott becsülettel felkészült a január 15-én rajtoló Európa-bajnokságra. Mocsai Lajos szövetségi kapitány vacsoráját is hagyta kihűlni, csak hogy a kézilabda.hu...
Tovább a teljes cikkhez »

HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu