Perics: A Ciudad sohasem adja fel!

Szerző: shLétrehozva: 2009. március 24. 16:05
A Veszprém Aréna foglaltsága miatt az MKB Veszprém kézilabda csapata a régi telephelyén, a Március 15-e utcai iskolai sportcsarnokban készül a hét elején és csak szerdától térhet vissza a már megszokott környezetébe.

Mocsai Lajos vezetőedző alaposan meghajtotta a kedd délelőtti edzésen tanítványait, többen azt hitték, hogy a nyári alapozáson vannak. A szerb válogatottban az elmúlt héten szerepelt Uros Vilovszki és Marko Vujin még nem érkezett vissza, őket a délutáni edzésre várják. Mivel a játékosok páratlanul voltak, ezért még Csoknyai Istvánnak, a veszprémiek edzőjének is be kellett szállnia. Mondhatom, szemrebbenés nélkül végezte a páros gyakorlatokat egykori játékostársával, Iváncsik Gergővel.

Más jellegű edzésmunkát végzett a két hálóőr, Dejan Perics és Liszkai Szilveszter. Örömmel láttuk a tréningező játékosok között az arcsérülést szenvedett Zsarko Sesumot, aki teljes intenzitással végezte a feladatokat, de természetesen a labdás edzéseken az ütközéseket még el kell kerülnie.

 

 

A Bajnokok Ligája negyeddöntő mérkőzéseire készülő veszprémi csapatból szóra bírtunk egy-két meghatározó játékost:

Carlos Perez:

- Vasárnap Spanyolországban játszanak a Ciudad Real ellen. Mit tud egykori kubai és veszprémi társáról, Rolando Urios Fonsecáról?

- Barátilag szoktunk beszélni telefonon, de most a következő meccs miatt nem hívtuk egymást. Urios velem egyidős, 38 éves, rajta is előjönnek az öregség jelei. A sérülése már majdnem teljesen rendbejött, a térdével voltak problémái, de ellenünk játszani akar. Családjával együtt él a spanyol kisvárosban.

- Mi a meglátása a vasárnapi mérkőzésről, milyen eredménnyel lenne elégedett?

- Nagyon nehéz két meccs lesz, 120 percen át jól kell játszanunk és akkor győzhetünk ott és egy hét múlva itthon is! Szeretnénk bejutni Európa legjobb négy csapata közé. Csak úgy verhetjük meg a spanyolokat, ha végig jól támadunk és keményen védekezünk.

- Hogyan készül Sterbik és Hombrados, a Ciudad két kapusa ellen?

- Mindketten nagyon jó kapusok, azt kell játszani, amit tudunk, és nekem is úgy kell a gólokat lőni, ahogy eddig, akkor nem lesz baj!

- Egészsége rendben van, nincs sérülése?

- Minden rendben van velem, nagyon jó állapotban vagyok és várom a spanyolok elleni mérkőzést!


Dejan Perics:

- Hogyan készül a csapat a Ciudad Real ellen?

- 2008 legjobb európai klubcsapata ellen játszunk a hétvégén, nagyon készülünk a spanyolországi első mérkőzésre. Lehet, hogy papíron ők az esélyesebbek, de nekünk is nagyon jó csapatunk van, nem mindig azok nyernek, akik esélyesebbek.

- Több egykori játékostársa is játszik a hétvégi ellenfélnél, kik ők?

- A francia Jerome Fernandez (olimpiai- és világbajnok), akivel a spanyol Barcelonában játszottunk együtt és 2005-ben megnyertük a Bajnokok Ligáját éppen a Ciudad Real ellen. A szlovén Celje csapatában játszottam Uros Zormannal és Ales Pajoviccsal, valamint a fehérorosz származású Siarhei Rutenkával, akikkel 2004-ben mindenki nagy meglepetésére nyertük meg a legrangosabb európai klubtrófeát.

- A Ciudad játékosai közül ki a legveszélyesebb, kire kell a legjobban odafigyelni?

- Minden poszton két nagyon jó játékosuk van, akinek esetleg nem megy a játék, vagy elfárad, azonnal tudnak cserélni. Meccs közben is jó rotációkat tudnak csinálni, de egyszerre ők is csak hatan tudnak játszani, ugyanúgy mint mi. Ha a BL-ben elődöntőt akarunk játszani, akkor mindkét mérkőzésen nagyon jól kell teljesítenünk. A most vasárnapi mérkőzésen úgy kell játszanunk, mintha nem lenne visszavágó és ezen múlna a továbbjutás! Én úgy gondolom, hogy így is fogunk játszani!

- Fel tudja-e használni azokat a tapasztalatokat, melyet a szeptemberi, veszprémi Bajnokok Tornáján szerzett?

- Természetesen azt a mérkőzést is átnézzük, hiszen az első 45 percben jól játszottunk, mi vezettünk. Onnantól többet hibáztunk és azért kaptunk ki, mert ellenfelünk győztes mentalitásban játszott, könyörtelenül kihasználta hibáinkat. Ők soha sem adják fel, 60 percig hajtanak és küzdenek. Nekünk is így kell játszanunk és akkor egy jó taktikával legyőzhetjük a spanyolokat!

- Mekkora esélye van a veszprémi csapatnak?

- Nagy!

HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu