Puljezevics: Nagyon fájt, de maradtam

Szerző: shLétrehozva: 2008. november 13. 18:22
Kétgólos tatabányai győzelméért nagy árat fizetett a Pick Szeged kézilabdacsapata. A mérkőzésen sokadszor nyújtott átlag feletti teljesítményt a kapuban Puljezevics Nenad, aki viszont az egyik védésnél olyan sérülést szenvedett - bal bicepszizma szakadt el részlegesen -, hogy hetekre harcképtelenné vált. A Szegedre szombaton fontos BL-mecccs, majd azt követően a Dunaferr elleni bajnoki rangadó vár, de a kiváló, rutinos hálóőrnek Finnország ellen a nemzeti csapatban is lettek volna kötelezettségei.

Fotó: SportHirado.hu

 

„Egy rossz mozdulat volt a részemről, jött a lövés, én védtem – mondta a SportHirado.hu-nak Puljezevics Nenad. – Most jöttem az MRI-vizsgálatról, holnap lesz eredmény, de sok jóval nem kecsegtettek: egy hónap pihenőt mondtak. A Tatabánya elleni meccsen a tizedik percben kaptam a lövést, de utána még védtem 45 percet. Kaptam injekciót meg egy kis fáslit, aztán visszamentem. Lehet, hogyha azonnal lejövök, akkor nem ilyen nagy a baj, de nem sok választásunk maradt: mérkőzés volt! Ilyenkor nem sokat mérlegel az ember, játszik. Fájt, persze fájt, a végére már nagyon - most sem sokkal jobb a helyzet -, de csináltam a dolgomat. Szegeden rengeteg a sérültünk, egész ősszel végigkísért minket az a pechszéria, úgy látom, még nem értünk a végére. De most hallottam, Fazekas Nándi is lesérült, úgyhogy a válogatottban is gondoskodni kell a helyetteseinkről.”

 

„A hatodik kulcsjátékosom esett ki, nem is tudom mit mondjak – válaszolta lehangoltan a SportHirado.hu-nak Vladan Matics, a Tisza-parti együttes trénere. – Hihetetlen pechesek vagyunk. Sőt, éppen most elemeztük videón a szombati ellenfelünk, a lengyel Wisla Pock játékát, amikor szólt Milorad Krivokapics, hogy nem érzi jól magát. Megmértük a lázát, 37,5 Celsius fok, jó kis hőemelkedés. Ha már ő is kiesik, nem is tudom, mihez kezdjek. A Tatabánya elleni mérkőzésen is végignéztem a kispadon, hát, nem volt valami nagy a választékom élvonalban azonnal bevethető emberekben, most pedig fontos BL-összecsapás vár ránk. Ha nyerünk, tulajdonképpen máris harmadiknak érezhetjük magunkat a csoportban és KEK-ben folytathatjuk nemzetközi kupaszereplésünket. De ez nagyon nehéz feladat lesz, a körülményeket ismerve meg különösen az. Ráadásul a magunk bajára ott az ellenfél is, amely egy igazán jó csapat. Sajnos, ebben a szerda-szombat erőltetett menetelésben erősen benne van egy ilyen sérüléshullámnak a lehetősége. Alig várom, hogy egy kis lélegzethez jussunk, utolérjük magunkat és felépüljenek, meggyógyuljanak a hiányzóink és végre ismét teljes legyen a keretünk.”

 

Puljezevics Nenadot a Szeged kapujában Dragan Marjanac helyettesíti majd , a fiatal Farkas József meg pados lesz. De vajon ki pótolja őt a nemzeti csapatban, ahol a bajok szintén csőstül jönnek…

 

„Az a jó, ha együtt van egy csapat, együtt éli meg a sikereit, mert abból még több önbizalomra tud szert tenni – mondta Hajdu János, a válogatott szövetségi kapitánya. – Persze, fontos lett volna, hogy Nenad védjen a finnek ellen, hiszen az Eb-selejtezős sorozatban nem mindegy, milyen eredménnyel és hol végzünk. Azt sem feledve, hogy a vb-felkészülés szempontjából sem mindegy, az egyik kulcsember ott van-e a csapatban vagy nincs. De talán még ennél is fontosabb lett volna, hogy ott legyen velünk közöttük. Egy közösség, egy csapat életében nemcsak a mérkőzés fontos. Persze, annak van prioritása, de az előzmények, maga az utazás, a közeg, a közös kajálások, a séták, a beszélgetések, egyéb élmények kovácsolják össze igazán a társaságot.”

 

„Hogy milyen rendező az élet, éppen tegnap sérült meg a bal bokáján Fazekas Nándi, keretünk másik állandó kapusa, valószínű, hogy ő sem lehet ott velünk a finnek ellen. Még egyeztetnem kell a segítőimmel, kikre számítsunk az adott helyzetben. Képbe kerülhet Mikler Roland, Liszkai Szilveszter és az a Tatai Péter, akiről különösen jó hírek érkeztek Franciaországból. Én azonban még bízom az orvosokban, két hét van a finnek elleni első mérkőzésig, remélem, össze lehet drótozni valahogy a két fiút, de legalább az egyiket. Azt sem hittük volna, hogy Görbicz Anita ott lesz velünk a pekingi nyitómeccsen, aztán mégis játszott.”

HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu