Reménykedik a szemét vesztő kézis sztár

Szerző: shLétrehozva: 2010. június 23. 09:45
Két, több órás műtét és számos alapos orvosi vizsgálat után úgy tűnt, a világ egyik jobb átlövője már sohasem léphet pályára! A Löwen lengyel klasszisa, a bal szemét elveszítő Karol Bielecki azonban nem adja fel, miután több szakember is azt állította, a horvátok elleni edzőmeccsen szerencsétlen balesetet szenvedő kézis még reménykedhet. Talán mégis visszatérhet a világbajnoki ezüst- és bronzérmes játékos? Ezt most még nem tudhatjuk, annyi azonban tény, Bielecki már elkezdte a hosszadalmas rehabilitációt a heidelbergi klinikán.

A 28 éves kézis június 11-én a kielcei lengyel-horvát tesztmérkőzés elején ütközött Josip Valciccsal, a horvát kézis véletlenül a szemébe kapott. Bielecki azonnal a földre zuhant, feje körül jelentős vértócsa „keletkezett”. A balszerencsés klasszist először hazájában, majd Németországban műtötték meg, múlt pénteken pedig bejelentette: elveszítette bal szeme látását.

A diagnózis akkor egyértelműnek tűnt, Bieleckinek be kell fejeznie a pályafutását. Az elmúlt napokban azonban némi javulás állt be a lengyel átlövő egészségében.

„Tudom, hogy van még esélyem, ezt ki is szeretném használni. A legkisebb hanyagságot és nemtörődömséget sem engedhetem meg magamnak, ez később megbocsáthatatlan lenne. Mindent megteszek azért, hogy visszatérhessek a pályára” – jelentette ki Bielecki, a Löwen játékosa.

Németországi klubja természetesen minden segítséget megad alkalmazottjának.

„Hétfőn elkezdődött a rehabilitáció. Magunk sem tudjuk, hogy ez meddig tart majd, de Karolt már részletesen tájékoztattuk a folyamatokról. Tudja, hogy mi vár rá” – nyilatkozta Thorsten Storm klubmenedzser.

Karol Bielecki szeerződése 2015. június 30-án jár le a Löwennél.

Storm úgy véli, a klasszis még egy ép szemmel is visszatérhet a profik közé.


„Mindenben számíthat a segítségünkre. Szorosan együttműködünk a lengyel szövetséggel, közösen igyekszünk megteremteni a lehető legjobb feltételeket a játékos gyógyulásához” – húzta alá a Löwen vezetője.

Korábban a horvát Petar Metlicic is hasonló sérülést szenvedett a 2004-es Európa-bajnokság elődöntőjében, több hónapos kényszerpihenőt követően visszatérhetett. Az izlandi Jason Olafsson 1998-ban egy könyöklést követően dőlt ki, majd két műtétet követően bejelentette visszavonulását.

HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu