Rosta István: Kis takarónk meleget ad

Szerző: shLétrehozva: 2009. május 14. 18:11
A Budapest Bank férfiliga 26 fordulós alapszakaszában a nyolcadik helyen végzett a Mezőkövesd kézilabdacsapata – öt ponttal megelőzve a kilencedik, már alsóházba kényszerített Gyöngyöst –, így az évad előtti terveket magasan túlszárnyalva elkerülte nemcsak a kiesést, hanem az élet-halál harc további folytatását is. A gárda fiatal vezetőedzője, Rosta István méltán lehet büszke erőn felül teljesítő csapatára, főként annak ismeretében, ahonnan 2008 nyarán a szezonnak nekivágtak.

„A nyári felkészülés nagy részét hét felnőtt játékossal tudtam megcsinálni, miután sokáig úgy nézett ki, csak a másodosztályban indulhatunk majd el. Az alapozás közben bővült a keret 12-13 főre, így a kitűzött célunk egyrészt a túlélés volt, másrészt a bent maradás. Utóbbira azonban vajmi kevés esélyt kaphattunk, szerintem egy éve minden rivális az egyik biztos kiesőnek vélt minket. Erre fel a rájátszásban az 5-8. helyért játszhatunk, alsóházba kerülő ellenfeleink közül olyanokat sikerült megelőznünk, mint a Kecskemét, vagy a Gyöngyös, amelyek anyagilag nálunk előrébb tartanak. Az alapszakaszban a nagycsapatok ellen is tisztes vereséggel hagyhattuk el a pályát, Veszprémben a Szeged és a Dunaferr után mi kaptunk ki a legkisebb különbséggel. Nekünk nincsenek nagy anyagi lehetőségeink, az elnökségünk nagyon sokat dolgozik és jól gazdálkodik, így kicsi ugyan a takarónk, de az legalább meleget ad.”

„Fiatal edzőként már azt is óriási megtiszteltetésként élem meg, hogy a nevem egyáltalán felmerült egy ilyen szavazáson, mégha ez egy játék is. Természetesen azoknak a kollégáknak van nagyobb esélyük a végső győzelemre, ahol még nagyobbak az eredmények, nagyobb a város és nagyobb tábor áll a csapatuk mögött, ezt tudomásul kell vennem, de ez az, amit cseppet sem bánok. Nekem már az is élmény, hogy ilyen elhivatott, lelkes csapattal a mi szintünkhöz képest ilyen kiváló eredményt értünk el. Emberileg és szakmailag is jókat tudok elmondani a fiúkról, és az, hogy az én nevem ott szerepelhet a szavazásra váró öt edző között, az az ő érdemük és elismerésük is egyben.”

A Mezőkövesd több olyan eredményt ért a 2008-2009-es idény alapszakaszában, amely említést és figyelmet érdemel. Az alsóházi rájátszásba kerülő riválisaik ellen például az alapszakaszban a Kecskemétet (38-25) és a Gyöngyöst (35-33) is legyőzték idegenben. További három idegenbeli fellépésükön egy góllal maradtak alul, a százhalombattai 32-31-es vereséget minden bizonnyal felednék, a tatabányai 31-30-t és a balatonfüredi 28-27-t azonnal okkal-joggal tűzhetik a zászlajukra. Miként az alapszakaszban Debrecenben elért 28-28-as döntetlent, vagy a PLER elleni tisztes, 32-28-as vereséget.
HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu