Skaliczki László Kecskeméten folytatja

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 6. 11:43
Neves szakember irányítja tovább a Budapest Bank Kecskeméti KC férfi kézilabdacsapatának munkáját – értesült a SportHirado.hu. Az újonc klub vezetői hétfő délután sajtótájékoztatón jelentik be Skaliczki László kinevezését. A férfiválogatott volt szövetségi kapitánya az öt forduló után eredménytelenség miatt menesztett Kun Istvánt váltja a kispadon. A Kecskemét mindössze a 12. helyen áll a bajnokságban.

 

A kecskeméti együttes október elején szánta rá magát az edzőváltásra, miután a Bács-Kiskun megyeiek az első öt meccsüket elvesztették. Kun István azonban nem távozik a klubtól, csak más szakterületen számít rá a klub. Az elmúlt bő egy hétben Péter László, az eddigi pályaedző megbízott trénerként irányította a csapatot. Vele sikerült megszerezni az első pontokat, Győrben tudott nyerni a Kecskemét.

 

Az együttes jelenleg 12. helyen áll a tizennégy csapatot foglalkoztató bajnokságban. A hétfői edzést már a szakembert tartja, a vezetők délután mutatják őt be hivatalosan.

A szakembert telefonon értük utol, amint éppen Kecskemét felé haladt autóval. Ahogyan mondani szokták, nem cáfolta az információnkat, de egyelőre nem is kívánt igennel felelni arra, hogy ő lesz-e a Kecskemét vezetőedzője.

Annyit elárult, hogy a tárgyalások során a fontos kérdésekben sikerült megegyeznie a kecskeméti elöljárókkal.

Később Vörösmarty Attila, a Kecskeméti KC ügyvezetője a távirati irodán keresztül hivatalosan is megerősítette: szerződtették Skaliczkit. 

Skaliczki László 2001 szeptemberében vette át a férfi kézilabda-válogatottat, és hosszú ideig maradt a posztján. Szerződése 2008. augusztus 31-én lejárt, és miután a szövetségtől Hajdu János kapott bizalmat, megköszönték a munkáját.

 

Skaliczki a 2007/2008-as szezonban már klubcsapatnál is dolgozott, a Debrecen női csapatának felkészülését segítette. A hajdúságiaknál szakmai igazgatóként dolgozott, de a bajnokság végén innen is távozott.

 

„Számomra most egyelőre nincs feladat a sportágban, marad a meghosszabbított nyári szünet” – nyilatkozta a SportHirado.hu-nak egy hónappal ezelőtt Skaliczki.

Ez a szünet most véget ér, hiszen a volt szövetségi kapitány a kecskeméti férfi kézilabdacsapatnál vállal munkát.

 

HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu