Sorsolás: kéz a kézben a németekkel

Szerző: shLétrehozva: 2011. április 27. 18:12
A magyar válogatott a németekkel fehéroroszokkal és az azeriekkel került azonos csoportba a jövő évi női kézilabda Európa-bajnokság selejtezőjében. Mind a hét kvartett az első két helyezettje készülhet a 2012. december 2. és 16. között esedékes kontinensbajnokságra. „Tovább kell jutnunk!" - jelentette ki Mátéfi Eszter szövetségi kapitány a Kézilabda.hu-nak.

A magyar csapat, ahogy a közelgő vb-selejtezőben, úgy a 2012-es női kézilabda Európa-bajnokságra vezető úton is összeakad a németekkel.

Annyi a különbség, hogy a papírforma szerint a hollandiai kontinenstornán mind a ketten ott lesznek - kiváltképp, hogy az 1. csoportnak a nem túl acélos, legfeljebb lelkes Fehéroroszország és Azerbajdzsán még a tagja -, a 2011-es brazíliai olimpiai kvalifikációs világbajnokságon, és így a londoni  játékokon ugyanakkor csak egyikük vehet majd részt.

„A legfontosabb feladatunk a júniusi vb-selejtező, az Eb-vel ráérünk utána foglalkozni. A csoportban németek és mi vagyunk a favoritok. Tovább kell jutnunk! Az azerieket korábban oda-vissza legyőztük, és a fehéroroszok sem okozhatnak gondot" - nyilatkozta a sorsolást követően a Kézilabda.hu-nak Mátéfi Eszter. A szövetségi kapitány különösebben nem bánkódik amiatt, hogy hosszú utazás vár rá és csapatára Fehéroroszországba és Azerbajdzsánba, mint mondta, a selejtező már csak olyan, hogy néha messzire kell menni.

A szerdai sorsoláson 28 csapatot hét négyes csoportba sorolták. Valamennyi kvartettből az első két helyezett készülhet a jövő decemberben esedékes hollandiai kontinenstornára.

A házigazda mellett a címvédő Norvégiának sem kell a selejtezőben izzadnia. Az Európa-bajnokságon megéri majd igyekezni, lévén az első három kijut a 2013-as szerbiai vb-re.

2012-ES NŐI KÉZILABA EB-SELEJTEZŐ, CSOPORTBEOSZTÁSOK:
1. csoport: Németország MAGYARORSZÁG, Fehéroroszország, Azerbajdzsán
2. csoport:
Románia, Szerbia, Portugália, előselejtező első helyezettje
3. csoport:
Oroszország, Montenegró, Lengyelország, előselejtező másodikja
4. csoport:
Franciaország, Macedónia, Törökország, Litvánia
5. csoport:
Svédország, Ausztria, Szlovénia, Csehország
6. csoport:
Dánia, Horvátország, Szlovákia, Olaszország
7. csoport:
Spanyolország, Ukrajna, Izland, Svájc

JÁTÉKNAPOK:
1. forduló: 2011. október 19. és 20.
2. forduló: 2011. október 22. és 23.
3. forduló: 2012. március 21. és 22.
4. forduló: 2012. március 24. és 25.
5. forduló: 2012. május 30. és 31.
6. forduló: 2012. június 2. és 3.

HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu