Sovány siker remeklő újoncokkal Bécsben

Szerző: shLétrehozva: 2009. március 20. 19:29
Sovány sikerrel kezdett a magyar férfi kézilabda-válogatott a bécsi Samsung Kupa felkészülési torna nyitómeccsén Tunézia ellen péntek este. A megfiatalított magyar csapat mindkét félidő elején lerohanta ellenfelét, de a végére majdnem sikerült nyolcgólos előnyt leadnia. Minden jó, ha a vége jó, az újonc Ancsin Gábor az utolsó percben beállította a 31-29-es végeredményt. A másik zöldfülű, Lékai Máté debütálása is ragyogóra sikeredett.

A januári horvátországi vb-t követően Bécsben tért vissza a pályára a válogatott, a hétvégi négycsapatos Samsung Kupán Tunézia ellen következett az első erőfelmérő.

Hajdu János kapitány elsősorban a csapatépítésre, a nyitott védekezés gyakorlására fektette a hangsúlyt. Így vált szabaddá az út hosszú sérülésből felépült játékosok, korábbi junior vb-bronzérmes tehetségek, a magyar élvonal csiszolatlan gyémántjai előtt. A világbajnoki 6. helyezést elért csapatot mindössze öten (Fazekas Nándor, Császár Gábor, Putics Barna, Zubai Szabolcs, Harsányi Gergely) képviselik a tornán.

A fiatal gárda magabiztos támadójátékkal és fegyelmezett védekezéssel nyitott, ahogy az a nagykönyvben meg van írva. Putics, Zubai és az újonc irányító Lékai versenyt csináltak a góllövésből, Liszkai pedig jól kezdett a kapuban. Az afrikaiak közül talán csak Hammed tűnt motiváltnak (a fehérmezesek első négy gólját elvállalta). Fokozatosan növelték előnyöket a magyarok, a félidő közepére alaposan elhúztunk (15-7 is volt az állás), aztán lassan, de biztosan magunkra húztuk az ellenfelet, a labdák elszórásának, és néhány elkerülhető védelmi hibának köszönhetően a szünetre három gólra feljött Tunézia.

A második félidő forgatókönyve kísértetiesen hasonlított az elsőére. Ismét bekezdtünk, a magyar rohamokat nyögték Tunéziai fiai, sorozatban ötször kapituláltak. Cunder, kínai figura, bombagól, volt itt minden, na és Lékai, a húszéves Lékai. A PLER irányítójának fantáziadús játéka, gyilkosan precíz passzai és lövései rendkívül kellemes meglepetést jelentettek. Elég az hozzá, hogy hatból hatszor hálóba lőtt. Persze Zubai sem tétlenkedett (hét góllal ő bizonyult a mieink legeredményesebbjének), és a jobbszélső Gulyás ellenszerét sem igazán találták.

Az a fránya hajrá megint a tunéziaiaké volt, Hajdu még időt is kért, a meccset szerencsére nem engedtük ki a kezünkből. Végül 31-29-es, kétgólos győzelmet arattunk. Két újoncot avatott a kapitány, Lékai mellett a Dunaferr 18 éves átlövője, Ancsin Gábor is remekül helytállt címeres mezben.


SAMSUNG KUPA, BÉCS, NYITÓMECCS

MAGYARORSZÁG-TUNÉZIA 31-29 (17-14)

A TOVÁBBI PROGRAM:
Ausztria–Norvégia 33-40

Március 21. (szombat)
18:00: Norvégia–Tunézia
20:15: Ausztria–Magyarország tv: Sport1
Március 22. (vasárnap)
13:00: Ausztria–Tunézia
15:15: Norvégia–Magyarország tv: Sport1

HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu