Szegeden nyert a Zagreb a Pick ellen

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 18. 18:52
A BL csoportkörének harmadik fordulójában az életben maradásért játszott a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata. A hazaiak azonban az ilyen nagy téttel bíró összecsapáson könnyűnek találtattak: simán kaptak ki a horvát RK Zagrebtől. Vladan Matics csapatának csak matematikai esélye maradt a továbbjutásra.

FÉRFI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA, H CSOPORT, 3. FORDULÓ
PICK SZEGED - CROATIA ZAGREB 30-36 (14-15)
Szeged, Újszegedi sportcsarnok, 3200 néző. Vezette: Cambro, Claesson (svéd)

PICK SZEGED: Puljezevics – Ghionea 8, Katzirz 1, Herbert, Zvizej 5, Osmajics 3, Vadkerti 1. Csere: Marjanac (kapus) Krivokapics 5, Petrea 5, Bjelis 1, Vancsics, Simon 1, Gyuris. Edző: Vladan Matics.

CROATIA ZAGREB: Skof – Horvat 2, Lazarov 9/3, Vori 3, Duvnjak 4, T. Valcic 5, Strlek 9. Csere: Sego (kapus), Vukic 3, Koloper, Spoljaric, Dzomba 1/1, J. Valcic, Somic. Edző: Lino Cervar.

Büntetők: -, ill. 6/4

Kiállítás: 8, ill. 4 perc


Andjelkovics, Laluska, Nenadics és Stamate – négyen a Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának gladiátorai közül, akik sérülés miatt nem léphettek pályára a Zagreb ellen a BL csoportkörének harmadik fordulójában.

A tekintélyes névsor csak azért nem duzzadt tovább, mert a bokasérüléssel bajlódó Petrea vállalta a szereplést. A BL trófeáról áhítozó Zagrebnél is volt neves hiányzó:a horvátok legfényesebb csillaga, Ivano Balic porckorongsérve miatt el sem utazott Szegedre és Mirza Dzomba térde is fájt, ám a szélső nem akarta kihagyni a Szeged elleni ütközetet.

Így is maradt bőven klasszisuk a pályán a vendégeknek. A Veszprémben is megfordult Kiril Lazarov ráadásul remek formát mutatott az első két BL-fordulóban: a macedón átlövő a szegedi találkozóig 15 gólt lőtt.

A két csapat eddig négyszer játszott egymással a BL-ben. Két döntetlen mellett a Szeged és a Zagreb is egy-egy mérkőzést tudott nyerni, ám ezek is szorosak voltak, mindkét esetben egyetlen találat döntött a győztes javára. Ezúttal is hasonlóan öldöklő csatára számíthattunk. Meg is kaptuk, de csak az első játékrészben.

Strlek és Valcic góljaival hamar meglépetek két góllal a vendégek, kihasználva, hogy kissé álmosan kezdett a Szeged. Gyorsan magára talált a Pick, kétgólos hátrányból Zvizej duplájával és Krivokapics találatával 3-2-nél már a hazaiaknál volt az előny. A folytatásban az eredmény után futott a rengeteg pontatlansággal játszó Matics-csapat.

A Zagreb többször is vezetett három góllal, de innen is volt visszaút, köszönhetően a csereként pályára lépett Petrea gólerős játékának. A román átlövő négy találatig jutott az első játékrészben, így az első harminc perc után csupán egy találattal vezetett a Zagreb (15-14).

A folytatásban az öltözőben ragadt a Szeged, mire a 36. percben Vladan Matics időt kért már négy góllal vezetett a Zagreb (19-15). Ghionea és Petrea góljaival még ideig-óráig sikerült feltarttóztatni a vendégeket, ám a félidő közepére teljesen kipukkadt a Szeged.

A horvátok játszadoztak a Tisza-partiakkal, a villámléptű szélső, Strlek akkor lőtt gólt, amikor csak akart és Lazarov is megmutatta, miért tartják a világ egyik legjobb játékosának. Az egykori veszprémi Mirza Dzombára nem is volt szükségük, a kitűnő szélső a kispadon jegelhette fájós lábát.

A kapuban Marjanac váltotta Puljezevicset, ám ő is tehetetlen volt a Croatia rohamai ellen, a 48. percben már tízzel mentek a vendégek (31-21).

A végén még kapaszkodott a Pick, de nem tudta elkerülni a tekintélyes különbségű vereséget. A Pick három forduló után csak egyszer tudott nyerni és kétszer is otthon kapitulált, így Vladan Matics csapataától igen messzire került a továbbjutás.

HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu