Szép volt, fiúk! Legyőztük a németeket!

Szerző: SH/MTILétrehozva: 2012. január 8. 19:12
A magyar férfi kézilabda-válogatott a szombati háromgólos vereség után vasárnap 22-21-re nyert a német csapat ellen Magdeburgban, az egy hét múlva kezdődő szerbiai Eb előtt álló együttesek felkészülési mérkőzésén.

 

FÉRFI KÉZILABDA FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS:

NÉMETORSZÁG-MAGYARORSZÁG 21-22 (11-13)

Magdeburg, játékvezetők: Gjeding, Hansen (dánok).

NÉMETORSZÁG: Heinevetter, Lichtlein, Ziemer (kapusok), Christophersen, Gensheimer 3 (3), Glandorf 2, Groetzki, Haas 3, Hens 2, Kaufmann 4, Klein, Pfahl, Roggisch, Sprenger 2, Strobel, Theuerkauf 1, Wiencek 4. Szövetségi kapitány: Martin Heuberger.

MAGYARORSZÁG: Mikler, Tatai (kapusok), Ancsin 4, Császár 7, Harsányi 1 (1), Ilyés 3, Iváncsik G. 2, Iváncsik T., Katzirz 1, Krivokapics 2, Laluska, Mocsai T., Nagy K. 1, Putics, Schuch, Szöllősi 1, Vadkerti, Zubai. Szövetségi kapitány: Mocsai Lajos.

Kiállítások: 12, ill. 8 perc.

Hétméteresek: 3/3, ill. 1/1.

A két csapat szombaton Brémában már találkozott, akkor a hazaiak 36-33-ra diadalmaskodtak. Ahhoz képes most Mocsai Lajos szövetségi kapitány több lehetőséget adott Harsányinak, Krivokapicnak, Katzirznak, míg a kapuban ezúttal Mikler kezdett.

Az előző összecsapáshoz hasonlóan most is jól kezdtek a magyarok, 10-7-es vezetésüknél a németek időt kértek. Amíg szombaton ilyen szituációt követően fordult a kocka, ezúttal nem, és a szünetig magabiztosan őrizte előnyét a vendéggárda.

Sőt, a fordulást követően is állandósult a különbség, majd 16-18 után az addiginál is sokkal agresszívebb lett a németek védekezése, amit a bírók toleráltak. Ennek nyomán negyedórával a vége előtt a hazaiak 19-18-ra fordítottak.

A folytatásban fej fej mellett haladt a két válogatott, a németek góljait követően rendre sikerült egyenlíteni. 21-21 után Laluska jó védekezése és Tatai hárítása után Krivokapic lőtt gólt 40 másodperccel a vége előtt, a hazaiak utolsó támadását pedig jól hatástalanította a hátsó alakzat.

A brémai vereség után bravúros győzelemmel zárta tehát túráját a magyar együttes.

A Mocsai-csapat csütörtökön, Szegeden Bahrein legjobbjai ellen játssza utolsó felkészülési találkozóját.

A szerbiai Eb-n a németek a svédekkel, a csehekkel és a macedónokkal, a már biztos olimpiai selejtezős magyarok pedig az oroszokkal, a címvédő, olimpiai bajnok franciákkal, valamint a spanyolokkal vannak azonos csoportban.

HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu