Szoros meccsen nyert és döntős a Szeged

Szerző: shLétrehozva: 2009. május 7. 20:34
Egy gól nem sok kézilabdában, mégis ennyi döntött csütörtökön este Dunaújvárosban, ahol a helyi férficsapat az élvonalbeli bajnokság elődöntőjének második összecsapásán a Pick Szegedet fogadta. A Tisza-partiak hazai győzelmük után idegenben is le tudták győzni a Duna-partiakat, így előbbiek lesznek a címvédő MKB Veszprém ellenfelei a bajnoki fináléban.

Hiába szólt a papírforma és a játékoskeretek közti erőkülönbség Vladan Matics vendégcsapata mellett, amely az első, hazai pályán lejátszott összecsapást hétfőn 29-21-re nyerte, Dunaújvárosban még a szegediek sem mehetnek biztosra.

Kovács Anikó
  Fotó: Kovács Anikó



Már csak azért sem, hiszen a bajnokság alapszakaszában csak nagy csatában tudtak nyerni egy utolsó másodperces távoli Petrea bombával, pedig korábban biztos győztesnek tűntek, olyan jelentős előnyük volt, míg a KEK-nyolcaddöntőben négygólos vereséget szenvedtek Dunaújvárosban.

Olyan most mutassuk meg érzés jött ki a hazaiakon a csütörtöki találkozón, így a kezdés után nem sokkal 9-4-re el is tudtak húzni. Ébredt azonban a Szeged és egy 4-0-s szériával felzárkózott egygólos hátrányra. Az első félidő hajrája azonban megint a hazaiaknak sikerült jobban, akik így ötgólos előnnyel vonulhattak pihenőre (15-10).

Nyílt volt a csata, sok volt a kiállítás mindkét oldalon, Andjelkovicsé volt a legérdekesebb, a légiós mérgében egy vizes palackot a padhoz vágott, amely elrepedt, percekbe telt, amíg feltörölték a pályát és újra balesetmentessé tették.

Kovács Anikó
  Fotó: Kovács Anikó



A hazaiak sorsát a hajrában azt pecsételte meg, hogy 24-21-es vezetésüknél kettős emberhátrányban voltak kénytelenek játszani közel másfél percet. Ez gólokkal büntette, majd ennek köszönhetően lendületet és vérszemet kapott a Szeged, amely izgalmas hajrában átvette a vezetést, a Dunaferr már csak közelebb tudta lopni magát.

A bajnokságban így ismét összejött az álomdöntő, a Veszprém és a Szeged valóban kimagaslik a honi mezőnyből. A MK-döntő a veszprémiek egyértelmű sikerét hozta, akkor a szegediek fogadkoztak, hogy a három nyert mérkőzésig tartó párharcban nem adják olyan olcsón a bőröket, mint a budapesti fináléban.

A bajnoki nagydöntő május 17-én Veszprémben kezdődik.

Kovács Anikó
  Fotó: Kovács Anikó

 


NB I, BUDAPEST BANK FÉRFILIGA:
ELŐDÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS:
  • Dunaferr – Pick Szeged 26-27 (15-10)
  • Az egyik fél második győzelméig tartó párharc végeredménye: 2-0 a Szeged javára
A DÖNTŐ MENETRENDJE:
  • MKB Veszprém KC – Pick Szeged május 17. 13:00
  • Pick Szeged – MKB Veszprém KC május 19. 18:00
  • MKB Veszprém KC – Pick Szeged május 24. 12:45
  • Pick Szeged – MKB Veszprém KC május 28. 18:00 (ha szükséges)
  • MKB Veszprém KC – Pick Szeged 2009. május 30. 18:00 (ha szükséges)
HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu