Sztárjaival jön a vb-bronzérmes

Szerző: shLétrehozva: 2010. március 24. 09:17
Mocsai Lajos és Csoknyai István még nem határozott a magyar férfi kézilabda-válogatott következő keretéről, a lengyeleket dirigáló Bogdan Wenta azonban már kijelölte együttesét az április 16-18-i Pannon-kupára. A tavalyi világbajnokságon harmadik, az idei Eb-n negyedik fehér-pirosak keretét klasszisok egész sora alkotja, a legutóbbi világversenyeken stabil csapattagok közül csak Mariusz Jurasik, Mariusz Jurkiewicz és Artur Siódmiak maradt ki.

Ausztriai negyedik helyükkel a lengyelek már biztos résztvevői a jövő évi szerbiai világbajnokságnak, így Wenta kísérletezésre is felhasználhatja a Pannon-kupát.

A BL-nyolcaddöntős Vive Targi Kielcét is dirigáló szakember azonban ászaira is számít Magyarországon. Így a közönség láthatja majd az Európa-bajnokság legjobb kapusának választott Slawomir Szmalt, aki nemrég a Löwennel vereséget szenvedett az MKB Veszprém csodálatos arénájában a Bajnokok Ligájában.

A BL-ben a magyar bajnok hazai pályán és idegenben is felülmúlta a Kielcét, amelyből egyelőre öten tagjai a Pannon-kupára nevezett keretnek. A névsor még bővül a lengyel B-válogatottból, lévén Wenta egyelőre csak egy balszélsőt hívott meg.

Az április torna mezőnye egyébként módosult, a csehek helyére a görög együttes került.

A LENGYEL VÁLOGATOTT KERETE A PANNON-KUPÁRA:
KAPUSOK: Sławomir Szmal (Rhein-Neckar Löwen), Piotr Wyszomirski (KS Azoty Puławy)
MEZŐNYJÁTÉKOSOK: Patryk Kuchczyński (KS Vive Targi Kielce), Daniel Żółtak (KS Vive Targi Kielce), Piotr Grabarczyk (KS Vive Targi Kielce), Paweł Podsiadło (KS Vive Targi Kielce), Tomasz Rosiński (KS Vive Targi Kielce), Arkadiusz Miszka (Wisła Płock), Karol Bielecki (Rhein-Neckar Löwen), Krzysztof Lijewski (HSV Hamburg), Marcin Lijewski (HSV Hamburg), Michał Jurecki (TuS N-Lübbecke), Tomasz Tłuczyński (TuS N-Lübbecke), Bartosz Jurecki (S.C. Magdeburg), Bartłomiej Jaszka (Füchse Berlin)

 

A Pannon-kupa műsora:

Április 16., Ózd:

15:45: Lengyelország-Szlovákia

18:00: Magyarország-Görögország

Április 17., Tiszaújváros:

12:00: Magyarország-Szlovákia

14:15: Lengyelország-Görögország

Április 18., Miskolc:

12:00: Magyarország-Lengyelország

14:15: Szlovákia-Görögország

HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu