Vándormadár lett a válogatott kézissztár

Szerző: shLétrehozva: 2009. december 4. 10:27
A gólerős átlövő Szlovéniából visszatér Németországba, ahol egy évvel ezelőtt az akkor csődbe jutott Essen csapatában ontotta a gólokat. Putics Barna valóságos vándormadár lett az elmúlt esztendőben, hiszen már negyedik csapatát „fogyasztja” a válogatott kézilabdázó. Az irányító-átlövőnek kicsit már elege van a sok költözésből.

A veszprémiek saját nevelésű játékosának vándorlása 2008 nyarán kezdődött. Klubja - amelyhez még három éves szerződés kötötte – kölcsönadta a német bajnokságban nagy hagyományokkal (háromszoros német bajnok-, német kupagyőztes és Európa-kupa győztes) és hírnévvel rendelkező Tusem Essen csapatának. A németek akkor a kiesés ellen küzdöttek, Putics góljaitól várták a bennmaradás lehetőségét.

A gazdasági válság azonban közbeszólt, a szponzoraik sorra visszaléptek, vagy nem fizettek, ezért a legjobb játékosaik a konkurens csapatokhoz szerződtek. Putics Barna kitartott az esseniek mellett, amíg csak lehetett, de a december már a spanyol legendás klub az FC Barcelona-Cifec mezében találta. Úgy távozott a Bundesligából, hogy a legeredményesebb gólvágók listáján állt a második helyen is.

A spanyoloknál már kezdett beilleszkedni, egyre többet játszani, amikor jött a veszprémi tragédia, Marian Cozma meggyilkolása, Zarko Sesum és Ivan Pesic súlyos sérülése. Az otthoni hívó szóra azonnal visszatért Veszprémbe, hogy a Bajnokok Ligájában és a magyar pontvadászatban segítse nevelőegyesületét.

Az idei év tavasza nem úgy sikerült neki, ahogy szerette volna, kevés játéklehetőséget kapott, ráadásul amikor pályára lépett nem ment neki úgy a játék, ahogy jogosan elvárták tőle.

A nyáron a klub vezetői úgy döntöttek, hogy Gál Gyulával és Liszkai Szilveszterrel együtt nem számítanak rá az MKB Veszprém csapatában.

Több klubbal is tárgyaltak Putics átigazolásáról, végül a szlovéniai Cimos Koper lett a befutó, ahol együtt játszhatott válogatottbeli átlövő társával, Laluska Balázzsal, aki Szegedről érkezett az Adriai-tenger partjára.

A koperi csapatnak nem úgy sikerült az ősz, ahogy tervezték, Putics kevés lehetőséget kapott, nem ment a góllövés sem, ezért kapóra jött a német GWD Minden csapatának érdeklődése, hogy szívesen leigazolnák a 25 éves magyar játékost.

December első napjai már a költözés jegyében teltek, hiszen a németek a Bundesliga 18 csapatos mezőnyében jelenleg két győzelemmel, egy döntetlennel és 9 vereséggel a 15. helyet foglalják el. Szombaton már alsóházi rangadót játszik új csapata a TSV Hannover-Burgdorf otthonában. A két csapat megegyező pontszámmal áll a bajnokságban, csak a mindeniek gólkülönbsége kicsit jobb. A mérkőzés győztese felzárkózhat a középmezőnyhöz, hiszen az előttük álló Düsseldorf és a Melsungen csapata sincs elérhetetlen távolságban.

Amennyiben Putics már pályára lép a szombati mérkőzésen új csapatában, ismerőssel találkozhat, hiszen a hannoveriek kapuját őrzi válogatott csapattársa Puljezevics Nenad, aki október végén szerződött szerb csapatától Németországba.

Putics Barna az elmúlt évben megjárta Európa négy kézilabda-bajnokságát, játszott a Bajnokok Ligájában és az Európa Kupában is. Elmondása szerint már megunta a sok költözést, hiszen feleségével negyedszer változtatnak lakhelyet egy esztendő alatt.

HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu