Veszprém-parádé a Chambéry ellen

Szerző: shLétrehozva: 2010. február 13. 18:37
Kalapot kell emelni az MKB Veszprém előtt, amely hazai pályán igazolta 31-26-os győzelemmel, hogy sokkal jobb csapat a Császár Gábort is foglalkoztató Chambéry-nél! Mocsai Lajos vezetőedző végig vezetve tett fontos lépést a csoportelsőség felé, amelyért a Kielcében 3 gólos diadalt arató Löwennel csatázik majd.

BAJNOKOK LIGÁJA, B CSOPORT, 7. FORDULÓ:
MKB Veszprém-Chambéry (francia) 31-26 (19-13)
Vive Kielce (lengyel)-Löwen (német) 32-35 (19-15)

Fontos, igen fontos találkozó várt a veszprémiekre, hiszen kellett a nemzetközi sikerélmény a keret tagjainak. A többség ugyanis fájó emlékekkel zárta az ausztriai Európa-bajnokságot, a magyar és a szerb válogatott is búcsúzott a csoportmeccsek után. Szerencsére szombaton „csak” a Chambéry volt az ellenfél, amely a harmadik helyen áll a francia bajnokságban.

De tudjuk jól, jelenleg a gall nemzeti együttes az olimpiai, világ- és Európa-bajnok, a mostani BL-riválisból hárman (Guillaume Joli, Gregoire Detrez, Xavier Barachet) voltak ott a kontinenstornán. Igaz, csak Joli számít fontos embernek a válogatottban…

A veszprémi arénában aztán egy pillanatra sem merült fel, hogy vereséget szenvedhet a hazai együttes, sőt a döntetlen is távoli, nagyon távoli ábrándnak tűnhetett a vendégek számára. Az ismét remekül védő Dejan Perics megadta a védekezés stabilitását, a támadások közben pedig többen is kiváló teljesítményt nyújtottak.

Önbizalmat adhatott az ősszel Franciaországban aratott 29-19-es diadal is, de szombaton is alaposan odatették magukat a Mocsai-csapat tagjai. Jól és szellemesen megkomponált támadások fokozták a szurkolók hangulatát, akik akkor is kitartóan buzdították kedvenceiket, amikor a második félidő elején picit közelebb jöttek a látogatók. A különbség azonban nem csökkent három-négy gól alá, a végén pedig ismét biztosabb lett az előny.

A hetedik forduló után úgy tűnik, hogy a Veszprém és a Löwen küzdhet majd a csoportelsőségért, mert a németek szombaton a félidei négy gólos hátrány után három találattal diadalmaskodtak a lengyel Vive Kielce vendégeként.

HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu