Veszprémben is bravúrra készül a Szeged

Létrehozva: 2012. március 2. 22:22
A rangadó. Szombaton 12.45-kor az MKB Veszprém otthonában lép pályára a Szeged a Budapest Bank férfi kézilabdaligában. A tét a presztízs mellett az alapszakasz-győzelem megszerzése. Tavaly októberben, az Újszegedi Sportcsarnokban a Picknek 1287 nap után sikerült legyőznie a magyar bajnokot. Vajon ezúttal ki örül a végén?

(fotó: mkbveszprem.eu)

FÉRFI KÉZILABDA NB I:
Veszprém-Szeged szombat, 12.45 - ÉLŐben az SH-n és a kézilabda.hu-n!

Néhány hónappal ezelőtt világraszóló győzelmet aratott a Szeged, amely majd' négy év elteltével kapta el a legnagyobb rivális grabancát. Akkor 24-23-as Tisza-parti siker született - szombaton újabb bravúrnak leszünk a tanúi?

A Veszprém legutóbb óriási csatában legyőzte az Atlético Madridot, így másodikként jutott tovább csoportjából a Bajnokok Ligájában. A mieink a nyolcaddöntőben is hispán ellenféllel, az Ademar Leónnal nézhetnek farkasszemet. Mocsai Lajos elmondta, nem igazán volt szerencséjük, de ötven-ötven százalék az esély arra, hogy továbbjut a csapat. "Addig azonban minden idegszálunkkal a Szeged elleni rangadóra koncentrálunk" - tette hozzá a Kézilabda.hu megkeresésére a vezetőedző.

Bizony, van törlesztenivalója a bajnoknak a legutóbbi vereségért - kérdés, milyen állapotban vannak a játékosok (akik nem mellesleg 38-26-ra nyertek a szerdai, tatai bajnokin). A spanyolok elleni siker bizonyára feldobta őket, viszont energiákat is felemésztett.

Igaz, a csongrádiak sem pihentek, ők éppen az Ademar vendégeként szenvedtek hatgólos vereséget a BL-csoportkör utolsó fordulójában - és kiestek. Itt az alkalom a javításra.

A Szeged a szombati korai kezdés miatt már pénteken útra kelt a csapat, az éjszakát a Balaton-parton, Alsóörsön tölti a társaság.

- Szerdán fakultatív edzés volt, több társammal kondiztunk, mindenképpen mozogni akartunk. A fiatalok lövőedzésen vettek részt. Szerda este régen fordult elő az, hogy teljes csapattal gyakoroljunk. Buday Dani, Lékai Máté és Törő Szabi is csatlakozott hozzánk. Furcsa is volt, hogy milyen sokan vagyunk, de jó érzés volt látni, hogy teljes a keretünk. Már a Veszprém elleni rangadóra hangolunk. Nekem is egyre többet jár a fejemben a meccs, készülünk rá, szeretnénk végig nyílt csatát vívni. Tudjuk, hogy sok-sok szegedi szurkoló ott lesz a lelátón, ami erőt ad nekünk. A hosszú leóni utazást már kipihentük, kedd délelőtt a Napfényfürdő Aquapolisban voltunk, ez a regeneráció pedig sokat ért. Nagyon jó, hogy létrejött ez a megállapodás, sokat segít abban, hogy gyorsan frissüljünk. Csütörtökön két edzés szerepel a programban, ekkor már a taktikai feladatok játsszák majd a főszerepet - nyilatkozta Czina József, a Pick Szeged játékosa a klub honlapján.

Amennyiben a Veszprém nyer, vagy pontot szerez, akkor az MKB lesz az első, ha a Szeged nyer, akkor tulajdonképpen megnyerte a bajnokság ezen szakaszát, erre egyébként még soha nem volt példa a rájátszás bevezetése óta.

HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu