Zácsik Szandra: Egy ajándék már megvan

Szerző: shLétrehozva: 2009. december 22. 09:20
Nem szereti a hajókirándulásokat, szeret sokáig aludni és borzong a kínai közlekedéstől. Mindez egyben igaz Zácsik Szandrára, a magyar női kézilabda-válogatott legújabb üdvöskéjére. A Krim Ljubljana szlovákiai származású átlövője vidám hangulatban, a karácsonyi vásárlást követően nyilatkozott a SportHirado.hu-nak. A mindössze 19 éves tehetség sokak szerint a jövő sikeres magyar csapatának záloga lehet. Ha abból indulunk ki, hogy ő lett az együttes gólkirálya a decemberi világbajnokságon, akkor olyan nagyot nem tévedhet vele Mátéfi Eszter szövetségi kapitány.

- Megvettél már minden ajándékot?

- Ááá.. Bár épp most jövök a vásárlásból, a barátomnak sikerült találni valamit. Most már csak el kéne dugnom egy jó helyre - mondta jókedvűen a korábbi ferencvárosi játékos. 

- Jogosan vagy vidám, hiszen, ha csak a saját teljesítményedet nézed, szépen zárult az esztendő. A nyári problémákat követően egyáltalán felmerült benned, hogy az év végén akár a felnőtt válogatottban is bemutatkozhatsz majd?

- Először még azt hittem, hogy a junior Európa-bajnokságon sem játszhatok, így ez természetesen eszembe se jutott. Mindenesetre nagyon örülök neki. Ez volt a célom a magyar állampolgárság megszerzésével, és máris elértem, ami egészen hihetetlen. 

- Nemcsak, hogy válogatott lettél, de a csapat egyik legjobbja is voltál a világbajnokságon.

-  Pedig nehezen indult a torna. Vincze Melinda sérülését követően jött Juhász Gabi orrtörése, aztán az érkezés után többen is megbetegedtek. Én az ínhüvely-gyulladásom miatt a vb előtt nem is nagyon tudtam edzeni, de szerencsére Kínában ez már nem zavart a játékban. Azt hiszem, összességében nem értünk el rossz helyezést, inkább a sorsolásunk volt szerencsétlen. Attól kezdve, hogy bevetettük a gyors lerohanásokat, az egész együttes jobb teljesítményt nyújtott. Lehet, már az elejétől fogva ezt kellett volna játszanunk. 

- Újoncként miként fogadtak a rutinosabb játékosok?

- Nagyon jól, remekül éreztem magam a csapatban. Az idősebbek közül Tóth Timivel a Fradiban játszottam már együtt, de a többiek esetében sem volt gond. Ráadásul ott volt Zizi (Szucsánszki Zita - a szerk.) is, akivel jó barátnők vagyunk. 

- Miként hatott rád, hogy az ősz óta már nincs melletted a „párod" a klubodban?

- Eleinte nagyon nehéz volt, de a szlovén csapatomban az irányító játéka hasonló Ziziéhez. Ez valamelyest könnyít a helyzeten. A pályán kívüli dolgok esetében pedig nincs gond, sokat vagyunk együtt így is, meg az internet segítségével tartjuk a kapcsolatot folyamatosan. Most is épp együtt voltunk vásárolni. Tudniillik az én barátom és Zizi párja szintén nagyon jóban vannak.

- Vásárlásra Kínában is lehetett módod, Mátéfi Eszter szövetségi kapitány több különprogramot is beiktatott a mérkőzések közé. Hogy érezted magad Kínában?

- Először voltam az országban és meg kell mondanom, érdekes élmény volt. A sok kis ember között kifejezetten furán éreztem magam. No, meg a közlekedés valami brutális, nem szívesen mozognék gyakran a kínai utakon.  Voltunk selyemmúzeumban, és megnéztük a várost is. Összességében nem jártunk különlegesen szép helyeken, de a programban például szerepelt egy hajókirándulás is. Kis csatornákon jártunk, de nem igazán élveztem, nem szeretem a hajókázást. Csináltam néhány képet, aztán vissza is ültem a helyemre gyorsan. 

- Kipihented már magad a hazaérkezés óta?

- Nem túlzottan. Nem nagyon sikerült visszaállnom péntek óta. Volt olyan nap, hogy délután hatkor elaludtam és másnap reggel nyolckor keltem. A sok korai kelés egyébként is kikészít, hiszen nagy alvó vagyok...

A Krim Ljubljana játékosa újonc létére a magyar válogatott legeredményesebb tagja lett a világbajnokságon. Korábban megkérdezett szakértőink nagy része őt nevezte meg a csapat egyik legkellemesebb meglepetésének is, akivel hosszú távon számolhat a mindenkori szövetségi kapitány. 

 

HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu