Borzalmas tragédia, Győr gyászban

Szerző: Czövek OszkárLétrehozva: 2013. szeptember 7. 16:33
Tapodi Péter klubigazgató a helyszínen, Fűzy Ákos vezetőedző pedig a kórházba szállítást követően életét vesztette abban a buszbalesetben, amely az HAT-AGRO UNI Győr női kosárlabdacsapatát érte szombat délután Kapuvár és Vitnyéd között. A két halálos áldozat mellett egy ember életveszélyesen, nyolc súlyosan megsérült, további hat személy pedig könnyebb sérüléseket szenvedett.

 

A balesetben egy személyautó ütközött össze a győri együttest szállító busszal, s a kisalfold.hu beszámolója szerint Tapodi a helyszínen belehalt sérüléseibe. Fűzyt a helyszínen újra kellett éleszteni, majd mentőhelikopterrel szállították kórházba, de annyi vért vesztett, hogy az orvosok nem tudták megmenteni az életét.

A kisalfold.hu úgy tudja, hogy Natasa Kovacsevicsnek, a győri együttes szerb játékosának a lábát amputálni kellett, a kórházban pedig további három sérültet látnak el, de az ő állapotuk nem életveszélyes.

A borzasztó hírt az MTI-nek elsőként megerősítő Rátgéber Lászlóhoz meglehetősen közel állt a két sportvezető (az interjú felvételekor Fűzy életéért még küzdöttek).

„Most megszólalni is alig tudok, nagyon mélyen érintettek ezek az elkeserítő hírek. A családtagok közölték velem a szörnyű tragédiát, nagyon nehéz lesz feldolgozni a történteket” – fogalmazott a mesteredző a SportHirado.hu-nak.

„Péterrel rengeteg közös élmény fűzött össze minket. Egy időben a segédedzőm volt a válogatottnál, de nyugodtan mondhatom, nemcsak a kollégájának, hanem a barátjának is vallhattam magam. Nagyon jó szakembert és – ami legalább ilyen fontos, sőt – nagyon jó embert veszítettünk el.”

Rátgéber hozzátette, hosszú időnek kell eltelnie ahhoz, hogy fel tudja dolgozni a tragédiát, és egyelőre arra is képtelen rávenni magát lelkileg, hogy bemenjen a kórházba.

Pécsi edzősége alatt hasonló tragédiát kellett megemésztenie a szakembernek, akkor játékosa, Horváth Judit vesztette életét közúti balesetben.

Tóth Gabriella, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese azt közölte a távirati irodával: a busz frontálisan ütközött egy, eddig tisztázatlan okból sávjába áttért személyautóval, majd az árokba borult.

A buszon utazó 16 ember mindegyike, továbbá a személygépkocsi vezetője is érintett volt a balesetben: a két halálos áldozat mellett egy ember életveszélyesen, nyolc súlyosan megsérült, további hat személy pedig könnyebb sérüléseket szenvedett.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs igazgatója az MTI-nek elmondta: a mentősök három mentőhelikopterrel és 8 mentőautóval vonultak a helyszínre. A sérülteket három kórházba, Győrbe, Sopronba és Szombathelyre szállították.

Dobos Viktória hadnagy tájékoztatása szerint a baleset miatt teljes szélességében lezárták a 85-ös főutat.


(Fotó: kisalfold.hu)

HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu