Simán nyert a Sopron a Győr otthonában

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 1. 20:22
Magabiztos, 49-80-as győzelmet aratott az MKB-Eurolising Sopron csapata a Seat-Foton Győr otthonában a bajnokság 1. fordulójában. A mérkőzés húsz perccel később kezdődött az eredeti időponthoz képest, mert nem voltak játékvezetők, hiszen nem tudott megegyezni a szövetség a bírók képviselőivel szerdán délelőtt. A két klub vezetője úgy döntött, hogy mindkét együttes kijelöl egy személyt, aki levezeti a mérkőzést. A játékvezetőkön semmi sem múlt ezen az estén, hiszen a Sopron simán győzött Győrött.

 

NŐI KOSÁRLABDA NB I, 1. FORDULÓ:

SEAT-FOTON GYŐR – MKB-EUROLISING SOPRON 49-80 (6-23, 8-22, 16-23, 19-12)

Győr, 500 néző. Vezette: Kellerné Seres Éva, Szabó István

GYŐR: Borovickova 4, Fűrész 3/3, Kovács K. 9, Imbergerova 7, Radunovics 13 Csere: Keller 2, Vida 2, Izsák 2, Varga R. 5, Antalovics, Süle 2 Vezetőedző: Tapodi Péter

SOPRON: MACLEOD 12, Honti 11, EÖRDÖGH 18/6, Milovanovics 9/3, HORTI 24 Csere: Horváth ZS. , Hadarics, Horváth L. 6, Vágvölgyi, Tajkov Vezetőedző: Székely Norbert

 

Eredetileg 18 órakor kezdődött volna a Seat-Foton Győr – MKB-Eurolising Sopron női kosárlabda-bajnokság első fordulójának mérkőzése, ám a találkozó előtt öt perccel még nem volt két olyan játékvezető, aki levezetheti a megyei rangadót.

 

Történetesen a sok hetes tárgyalássorozat után ma délelőtt eldőlt, hogy nem elsőosztályú játékvezetőkkel indul a női kosárlabdázók NB I-es bajnoksága, és ideiglenes bírók lesznek majd a mérkőzéseken, akikről a csapatoknak kell gondoskodniuk.

 

Így alakult ezen a mérkőzésén is, hiszen nem volt megfelelő minősítésű játékvezető. Így a győriek a szakképesítéssel rendelkező Szabó Istvánt jeltölték, aki a válogatott technikai vezetője is, míg a vendégek részéről Kellerné Seres Éva fújta a sípot, aki nem mellékesen a vendégegyüttes másodedzője.

 

Ilyen előzmények után húsz perc késéssel kezdődött el a találkozó, ahol a magyar bajnok Sopron szerezte az első kosarakat, és a hetedik percben már tizennégy ponttal is vezettek a hazaiakkal szemben. A vendégek sok passzal járatták a labdát, ami után rendre pontosan céloztak, míg a győriek képtelenek voltak helyzetbe kerülni a remekül védekező fehérmezesek ellen.

 

A második negyed is ott kezdődött el, ahol az első befejeződött. A Sopron akkor dobott kosarat, amikor csak akart, míg a győriek képtelenek voltak pontot szerezni. A második negyed első percében már húsz ponttal vezettek a vendégek.

 

A második negyed végére már akkora előnyt szerzetek a soproniak, hogy nyugodtan gyakorolhatták a különböző figurákat.

 

A szünet után meglepő módon az első öt perc kiegyenlített játékot hozott, hiszen a hazaiak nyolc, míg a vendégek kilenc ponttal lettek gazdagabbak az első félidőhöz képest. Pár perccel később viszont újra beigazolódott a papírforma és a vendégek 23-16-ra nyerték a harmadik negyedet.

 

Az utolsó felvonásban már Székely Norbert, a vendégek vezetőedzője a fiataloknak szavazott bizalmat, akik egyenrangú ellenfelei voltak a hazaiaknak.

 

EDZŐSZEMMEL:
Tapodi Péter: - A mai nap egyértelmű történése, hogy a játék győzött. Ezen kívül pontos tükrözést kaptunk, hogy valójában hol is tartunk. A csodában lehet bízni, de nem érdemes, viszont az elvégzett munkában hinni kell.
Székely Norbert: - A rendkívül jó védekezésnek köszönhetjük, hogy ekkora lett a különbség. Láthatóan az idén is egy gyors csapatunk lesz. Szeretném kiemelni Vágvölgyi Petrát, akinek játéklehetőséget adhattunk, hiszen még csak tizenöt éves, de a magyar kosárlabda egyik nagy reménysége.

 

 

HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu