Tragédia: Cozma sorsára jutott a kosaras

Szerző: SHLétrehozva: 2011. október 11. 16:45
Tragédia rázta meg Romániát és a kosárlabdasportot hétfőn, elhunyt a Giurgiu csapatának amerikai légiósa, Chauncey Hardy, miután korábban, szombatról vasárnapra virradó éjszaka súlyosan bántalmazták egy diszkóban.

A gyurgyevóiak játékosa a Dinamo elleni győzelmet ünnepelte meg csapattársaival egy helyi klubban szombaton, miután a találkozó legjobbja volt 22 ponttal.

Társai már nem voltak vele éjszaka fél négy körül, amikor egy baseballsapkát húzott egy lány fejére a táncparketten, így akarta őt felkérni egy táncra.

Ezt a játékos húzást "zokonvették" a lány ismerősei, köztük a barátja, olyannyira, hogy hamarosan tettlegességre ragadtatták magukat. Hardy kézmozdulatokkal jelezte, nem tud románul, mire ökölcsapás volt a válasz az állára. A bántalmazás következtében - mint később kiderült - koponyatörést szenvedett és súlyos belső vérzései keletkeztek. Mintegy 100 fő tartózkodott a helyszínen.

A bajt tetézte, hogy az orvosok sem álltak a helyzet magaslatán, először azt hitték, az alkohol bánt el ennyire a kosarassal, és csak órákkal később szállították át egy bukaresti kórházba, amikorra már jelentősen rosszabbodott az állapota. Már nem sikerült felébreszteni a kómából. Emiatt a Román Egészságügyminisztérium és a rendőrség is vizsgálatot indított.

A tettest azonosították, és előzetes letartóztatásba helyezták, valószínűleg egyedül követte el a gyilkosságot. Öt és 15 év közötti börtönbüntetésre számíthat.

Chauncey Hardy az idén igazolt Romániába, első külföldi szerződése a giurgiui klubbal volt. 23 éves volt. A kosárlabda volt az élete.

HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu