A magyar fiatalok legyőzték az olaszokat

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 1. 15:58
Győzelemmel kezdte szereplését az Alpok-Adria kupasorozatban a magyar U20-as labdarúgó válogatott. Wilco van Buuren együttese a remekül játszó Koman Vladimir vezérletével 2-1-re győzte le az olaszokat a két gárda szerda délutáni mérkőzésén Kecskeméten. Az Olaszországban légióskodó Koman előbb gólpasszt adott Simonnak, majd a második félidőben higgadtan értékesített egy büntetőt.

LABDARÚGÁS, U20, ALPOK-ADRIA KUPA
MAGYARORSZÁG - OLASZORSZÁG 2-1 (1-0)
Kecskemét, 300 néző. Vezette: Batinic (horvát), asszisztensek: Lohcar, Pejic (mindketten horvátok)
Magyarország: Gulácsi - Szekeres, Debreczeni, Lengyel, Présinger - Szabó (Lencse, 69.), Gál (Huszák, 90.), Busai (Gyömbér, 78.), Kottán (Stieber, 60.) - Koman, Simon (Balázs, 46.). Szövetségi edző: Wilco van Buuren
Olaszország: Ravaglia - Vitofrancesco, Di Fatta (Acerbi, 46.), Tonucci, Bertolucci (Cardin, 64.) - Valtulina, Mandorlini, Ciasca (Agostinone, 60.), Nicco (Gherardi, 46.) - Scappini (Giglio, 69.), Negro. Szövetségi edző: Giorgio Veneri
Gólszerzők: Simon (26.), Koman (69. - 11-esből), ill. Negro (86.)
Sárga lap: Simon (45.), Gál (76.), ill. Negro (46.)

A két csapat legutóbb a júliusi csehországi U19-es Európa-bajnokság elödöntőjében találkozott egymással, akkor az olaszok nyertek 1-0-ra. A szerda délutáni mérkőzést mégsem lehett e mérkőzés visszavágójaként értékelni, hiszen míg a magyarok között nyolc játékos is kezdőként kapott helyet a később bronzérmet szerő csapatból, addig az
olaszok gyakorlatilag a második „sorukkal” léptek fel a Széktói Stadionban.

 

Az Alpok-Adria Kupa első fordulójában rendezett mérkőzésnek külön pikantériát adott, hogy az MLSZ illetékesei hétfőn úgy döntöttek: nem az U19-esek élén bizonyító Sisa Tibor, hanem a holland Wilco van Burren vezetheti majd korosztályos válogatottunkat a jövő évi
egyiptomi világbajnokságra. Így a holland szakvezetőnek ez volt a bemutatkozása a hazai közönség előtt.

 

A korai időpontnak köszönhetően igencsak szerény érdeklődés kísérte a találkozót, a csapatok kivonulásakor mindössze száz néző foglalt helyet a lelátókon. Mindkét szakvezető a klasszikus 4-4-2-es formációban küldte csatába együttesét, a hazaiaknál Simon és Koman, a vendégeknél pedig Scappini és Negro kapott helyet a támadósorban.

 

A vendégek igen bátran kezdtek, Scappini révén már a második percben megszerezhették volna a vezetést, szerencsénkre azonban csak a kapufát sikerült eltalálnia az olasz játékosnak. Az első hazai gólhelyzetre sem kellett sokat várni: Simon azonban a nyocladik percben gyakorlatilag ziccerből az oldalvonalon túlra rúgta a labdát...

 

Néhány perc elteltével újra Simon került helyzetbe, de az Angliában profiskodó támadó centikkel lemaradt Koman átadásáról. Az első húsz percben igen jó iramú volt a találkozó, mindkét csapat bátran játszott, a helyzeteket azonban egyik oldalon sem sikerült értékesíteni.


A 25. percben Ravaglia ütötte szögletre Présinger 25 méteres szabadrúgását, de az ezt követő szögletből már megszerezte a vezetést nemzeti válogatottunk. Koman beívelés után Simon védhetetlenül fejelt az olaszok hálójába hat méterről (1-0).

 

A gól után azonnal nagyobb sebességre kapcsoltak a vendégek, és a 28. percben csakis Batinic játékvezetőnek volt köszönhető, hogy nem jutottak 11-eshez Scappini buktatását követően.

 

Később lanyhult kissé az iram, a magyarok kontrái semmi veszélyt nem jelentettek Ravaglia kapujára, míg a vendégek jobbára pontrúgásokból veszélyeztettek, de az első félidőben betalálni nem tudtak Gulácsi kapujába.

 

A második félidő Koman hatalmas helyzetével indult, az Olaszországban légióskodó támadó azonban centikkel lemaradt Szekeres beadásáról. Az 57. percben újabb 11-es szituációt úsztunk meg: Lengyel Negroval szembeni szerelését azonban szabályosnak ítélte meg a játékvezető. Egy percre rá Gherardi remek lövése csak centikkel szállt el a magyar kapu felett.

 

A magyar fiatalok továbbra is igen kevés veszélyt jelentettek a kapura, csupán néhány távoli kísérlet jelezte, hogy nem mondtak le a további gólszerzésről.

 

A 69. percben - némileg váratlanul - megduplázta előnyét a magyar csapat. A kiugró Balázst Ravaglia csak szabálytalanul tudta szerelni a 16-oson belül, a megítélt büntetőt pedig Koman higgadtan lőtte a bal alsó sarokba (2-0).

 

A kitámadó olaszok mellett több helyzete is akadt a kontrákra berendezkedő magyar csapatnak, azonban előbb Lencse, majd Gyömbér is elhibázta a lehetőséget.

 

A hajrában megszerezte a szépítő gólt a vendégcsapat. A 86. percben Valtulina húzott el a bal oldalon, az alapvonal közeléből középre adott, a remekül érkező Negro pedig öt méterről a kapu közepébe lőtt (2-1).

 

Az olaszok ezt követően mindent megpróbáltak az egyenlítés érdekében, de a magyarok védelme stabilan állt a lábán, és sikerült megőrizni az egygólost előnyt, igaz, ehhez kellett Gulácsi 93. percben bemutatott hatalmas bravúrja is.

SZAVAZÁS EREDMÉNYE
Három egymást követő siker. Szerinted kijuthat-e a magyar labdarúgó-válogatott 1972 után ismét az Eb-re?
Persze, mostantól nincs megállás, találkozunk az Eb-n! 11.5%
 
A hollandok más dimenziót képviselnek, becsúszhatunk másodikként - de a pótselejtezőn elvérzünk 24.2%
 
Végre leverjük a svédeket: másodikként, a pótselejtezőben csodát teszünk és kijutunk! 41.5%
 
Miről beszélünk? 22.8%
 
HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu