A sajtó tudja: kirúgják David Moyest

Létrehozva: 2014. április 21. 19:32
A mindig jól értesült brit sajtó egybehangzó állítása szerint a Manchester United vezetőségénél betelt a pohár, és rövidesen kirúgják David Moyes menedzsert, akivel példátlan mélyrepülést produkált az együttes.

A The Guardian, a The Daily Mail és a The Sun is megerősítette a tekintélyes Telegraph újságírója, Mark Ogden állítását, miszerint az 50 éves szakember megbizatása a héten véget érhet, hiába hat esztendőre szóló szerződése.

Ogden azért lehet kulcsfigura, mert ő szivárogtatta ki Sir Alex Ferguson váratlan visszavonulásának hírét tavaly. Állítja, hogy Moyes megerősítést kérhet az elnökhelyettestől, Ed Woodwardtól, amelyet aligha kap meg az Everton elleni reménytelen 2-0-s vereség után, amellyel matematikailag is lemarad a csapat a Bajnokok Ligájáról. Nem mellesleg ez volt a 11 bajnoki zakója a Vörös Ördögöknek, és kilátástalannak tűnik az egész szezonos játék.

A The Guardian szintén a menedzser kirúgásáról cikkez, sőt hozzáteszi, a Borussia Dortmundból Jürgen Klopp, az Atlético Madridból Diego Simeone, a Paris Saint-Germainből Laurent Blanc és a holland válogatott szövetségi kapitánya, Louis van Gaal lehet az a kör, amelyet a klub elöljárói megkeresnek a következő edző kinevezéséhez.

A Manchester Evening News ugyanúgy kirúgásról tud, és megerősítést kért a klubtól, amely állítólag nem kívánta sem megerősíteni, sem cáfolni a hírt. Ez egy újabb jel lehet. Mivel idő előtt rakhatják ki Moyest, azt is találgatják, hogy átmeneti edző veheti át az irányítást, aki nem más lehet, mint Ryan Giggs, a csapat veterán középpályása.

Ha az Everton korábbi sikeredzője továbbáll, segítői, Steve Round, Jimmy Lumsden és Phil Neville is távozhatnak.

A Manchester United 34 mérkőzést játszva csak a 7., már 11 vereséget szenvedve, 56 gólt kapva és 40-et lőve. A BL-ről már garantáltan lemarad, az Európa-ligát még megcsíphetné, ám a 6. helytől is hat pont távolságra van.

HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu