A városi riválistól erősített az Újpest

Szerző: shLétrehozva: 2009. június 19. 16:05
Az Újpest FC megállapodott Végh Zoltánnal, így a magyar mezőny egyik legrutinosabb kapusa a következő szezontól a lila-fehéreket erősíti majd – adta hírül az ujpestfc.hu. Az 1971. április 7-én született, 188 cm magas, 92 kg súlyú hálóőr az Újpest FC keretében Balajcza Szabolcs és Horváth Tamás mellett a harmadik a kapusposzton, és hétfőn kapcsolódik be a csapat munkájába.

Végh Zoltán az egyik legrutinosabb tagja az NB I mezőnyének. Az élvonalban 1989-ben mutatkozott be a Veszprém játékosaként, s azóta 524(!) hazai élvonalbeli bajnoki találkozón lépett pályára.

Ezzel Kuttor Attila (545) és Illés Béla (540) mögött harmadik a magyar örökranglistán. Azonban az említett két mezőnyjátékos nem volt légiós, míg Végh Zoltán egy évig szerepelt külföldön, így 554 mérkőzést „húzott” le az első vonalban.

Végh Zoltán nemzetközi porondon is tapasztalt futballistának számít, hiszen a kupameccsek mellett 25 alkalommal védte a magyar válogatott hálóját is. Az első meccsét címeres mezben 1991. december 8-án játszotta Salvador ellen San Salvadorban, az eddigi utolsót pedig 2007. június 6-án Oslóban Norvégia ellen.
HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu