Balotellit eltiltották bejegyzése miatt

Szerző: SHLétrehozva: 2014. december 19. 13:18
Egy mérkőzésre eltiltotta az angol futballszövetség (FA) Mario Balotellit, a Liverpool olasz sztárját, aki rasszista és antiszemita kicsengésű megnyilvánulást tett egy közösség oldalon a közelmúltban. Super Mariónak emiatt kell kihagynia a Vörösök Arsenal elleni, vasárnapi bajnokiját az Anfield Roadon.

A szankción kívül 25 ezer fontot is be kell fizetnie az FA számlájára, és egy, a társadalom és a tolerancia összefüggéseivel foglalkozó tanfolyamra is be kell iratkoznia.

A 24 éves csatár Facebook-oldalán reagált korábban a vizsgálat elindításakor: "Hibáztam, már megbántam, amit tettem, sajnálom, hogy a csapattársaimnak és a szurkolóknak is bűnhődniük kell miattam. Azon leszek, hogy megfeleljek az FA elvárásainak, és többé ne fordulhasson elő velem hasonló eset."

Balotelli egy Instagram-fotó meggondolatlan megosztása miatt került bajba. Ezen a videójátékok világából ismert figura, Super Mario látható azzal a képfelirattal, hogy "úgy ugrik, mint egy fekete, és úgy zsebeli be a bónuszokat, mint egy zsidó."

Későbbi posztjában jelezte, senkit sem állt szándékában megsérteni, és elnézést is kért.

Az öntörvényű futballista a nyáron igazolt vissza a PL-be a Milantól, de eleddig nem sokat tudott ledolgozni vételárából. Tizenöt meccsen mindössze kétszer talált be. Öt hét elteltével léphetett ismét pályára az MU elleni 3-0-s vereség alkalmával (ágyéksérülése után), aztán a szerdai Bournemouth-Liverpool Ligakupa-negyeddöntőre viszont már nem nevezték.

Címkék: mario_balotelli
HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu