Így reagált a világ Bale futására

Szerző: SHLétrehozva: 2014. április 17. 17:29
A brit és a spanyol sajtó is Gareth Bale lábai előtt hever azután, hogy a Real 100 milliós nyári igazolása jelentette a különbséget a szerda esti, kupadöntős Clásicón, ahol madridi pályafutásának első trófeáját gyűjtötte be a walesi. Carlo Ancelotti: Még szerencse, hogy nálunk játszik.

Felejthetetlen futásról, a futballvilágot megrengető gólról beszélnek, amely felrobbantotta a Mestallát öt perccel a finálé vége előtt.

A jelenet éles kontrasztját adta a Barca már-már nyomasztó, ugyanakkor meddő mezőnyfölényének a mérkőzés alatt, Neymar, Messi és Cesc ugyanis rendre tehetetlen volt a Real-védelemmel szemben. A brazil cselei gyakran nem jöttek be, és még a szerencsével is hadilábon állt, az argentin alig-alig fért labdához, amikor igen, akkor is csak a 16-oson kívül, Casillas kapujától "biztonságos" távolságra.

"Tökéletes szögből láthattam Bale gólját, amely egészen különleges találat. Szerencsések vagyunk, hogy a Realnál játszik ez az ember. A meccs döntő szakaszában történt, a Barca egyenlítése után teljesen nyílttá vált a küzdelem. Kompaktnak, egységesnek láttam a csapatot a mai estén, máshogy nincs is esélyed a Barca ellen" - nyilatkozta Carlo Ancelotti, a Real mestere a lefújás után.

 

Bale 60 méteres futást produkált, nem zavartatta magát attól, hogy Bartra kilökte az oldalvonalon túlra, a befejezésre is maradt ereje, és még a hidegvérét is meg tudta őrizni.

Spanyol források szerint minden idők második leggyorsabb sprintjét produkálta, 34 km/h-s csúcssebességgel, kevésen múlott, hogy megdöntse a rekordot, amelyet Antonio Valencia, a Manchester United futballistája tart a sportstatisztikusoknál.

Összehasonlításul: Földünk leggyorsabb embere, a 100 méteres síkfutás világcsúcstartója, Usain Bolt 44 km/h-ra képes - labda nélkül.

A SZUPERSZONIKUS BALE DÖNTÖTT A CLÁSICÓN - A HIVATALOS VIDEÓ:


BALE GÓLJA - KÖRKAPCSOLÁS:

Les commentateurs espagnols en folie lors du... by evidenceprod

CRISTIANO RONALDO REAKCIÓJA AZ OLDALVONAL MELLETT:


BALE HASONLÓ GÓLJA IZLAND ELLEN MÁRCIUSBÓL:


AZ INTER ELLEN LETT VILÁGHÍRŰ BALE:

INTER-BALE 4-3 2010-BEN


TOTTENHAM-INTER 3-1 2010-BEN, MAJDNEM GÓLPASSZTRIPLA BALE-TŐL

ÍGY ÜNNEPELTEK A REAL-SZTÁROK:

KIRÁLY-KUPA-DÖNTŐ, 2014 - EMLÉKEZTETŐ:
BARCELONA-REAL MADRID 1-2 (0-1)
Valencia, Mestalla, vezette: Mateu Lahoz.

BARCELONA: Pinto - Alves, Mascherano, Bartra (Sánchez 87.), Alba (Adriano 46.) - Busquets, Xavi, Iniesta - Neymar, Messi, Fàbregas (Pedro 61.). Vezetőedző: Gerardo Martino.

REAL MADRID: Casillas - Carvajal, Pepe, Ramos, Coentrao - Modric, Xabi, Di María (Illaramendi 87.) - Isco (Casemiro 89.), Bale, Benzema (Varane 90.). Vezetőedző: Carlo Ancelotti.

G.: Bartra (68.), ill. Di María (11.), Bale (85.)

Sárga lap: Neymar (17.), Mascherano (53.), ill. Isco (3.), Pepe (17.), Alonso (89.)

Címkék: Gareth Bale
HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu