Lengyelországgal gyászol a sportvilág

Szerző: shLétrehozva: 2010. április 11. 12:47
VIDEÓVAL!!! Lengyelország nem ocsúdik a döbbenetből és a sportvilág is osztozik a nemzeti gyászban. A szombati oroszországi légikatasztrófáról megemlékeztek a Real Madrid-FC Barcelona spanyol labdarúgó-rangadón is, megszólalt a nemzetközi futball két legfőbb vezetője, Sepp Blatter és Michel Platini. Robert Kubica, és Formula-1-es csapata, a Renault közleményt adott ki, az pedig természetes, hogy a lengyel sport nagyjai is kifejezték együttérzésüket a tragédia kapcsán.

A Szmolenszk mellett lezuhant Tu-154-es fedélzetén 97-en tartózkodtak, köztük Lech Kaczynski köztársasági elnök és felesége, Piotr Nurowski a Lengyel Olimpiai Bizottság elnöke, valamint a politikai, gazdasági és egyházi élet vezető személyiségei. Lengyelországban egyhetes nemzeti gyászt hirdettek.

Zürichben félárbocra engedték a FIFA, az UEFA és Lengyelország lobogóját.

Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke megrendülten értesült a lengyel olimpiai mozgalmat ért tragikus veszteségről, Nurowski elnökhöz baráti kapcsolatok fűzték. A MOB elnöke a Lengyel Olimpiai Bizottságnak írandó  táviratban mély, őszinte együttérzését kívánta kifejezésre juttatni.      

A Lódzba tervezett férfi röplabda Bajnokok Ligája négyes döntőjét is elhalasztották a tragédia miatt.

A német labdarúgó Bundesliga szombat délutáni mérkőzésein az amúgy német válogatott Lukas Podolski (1. FC Köln), valamint a lengyel nemzeti tizenegyet erősítő Jakub Blaszczykowski (Borussia Dortmund) is fekete karszalaggal lépett pályára. Szintén a gyász jelképét viselte a férfi kézilabda Német Kupa négyes döntőjében Artur Siódmiak, Michał Jurecki, Tomasz Tłuczyński (valamennyi TuS N-Luebbecke), Krzysztof  és Marcin Lijewski (HSV Hamburg), valamint Karol Bielecki, Grzegorz Tkaczyk és Sławomir Szmal (mindhárom Rhein-Neckar Löwen).

GYÁSZSZÜNET A REAL MADRID-FC BARCELONA TALÁLKOZÓ ELŐTT...

 

 

MEGEMLÉKEZÉSEK:

SEPP BLATTER (A FIFA ELNÖKE):
„Személyes j barátomat veszítettem el Lech Kaczynski személyében! Lengyelország elveszítette azt a vezetőjét, aki rengeteget tett a labdarúgásért, hatalmas elszántsággal segítette a problémák megoldását. Kevés olyan államférfit ismerek, aki ennyire támogatná a labdarúgást.”

www.gazeta.pl
Michel Platini és Lech Kaczynski Fotó: www.gazeta.pl



MICHEL PLATINI (AZ UEFA ELNÖKE):
„Sokkolt és elszomorított a tragikus balesetről érkezett hír. Szeretném kifejezni együttérzésemet ezekeben a nehéz pillanatokban az Euro 2012 előkészítéséért dolgozó lengyel kollégáimnak!”

ROBERT KUBICA (FORMULA-1-ES AUTÓVERSENYZŐ):
„Mélyen elszomorított és megrendített a tragédia, ez példanélküli tragédia hazám történelmében! A katyni áldozatok emléknapja mély gyászt hozott Lengyelország népének! Legmélyebb részvétemet küldöm az áldozatok hozzátartozóinak. Gondolatban a honfitársaimmal vagyok…”

A RENAULT FORMULA-1-ES CSAPAT KÖZLEMÉNYE:
„Osztozunk a lengyel nép gyászában a szombat reggeli tragdéia kapcsán!”

TOMASZ ADAMEK (PROFI ÖKÖLVÍVÓ):
„A sors elragadta a barátaimat, a Köztársasági Elnök Urat és feleségét, akik rendkívül fontos személységei voltak a hazámnak. Májusra terveztük a lengyelországi találkozónkat, nagyon vártam már, hogy találkozzam az Elnök Úrral, akik nagyra tartottam. Következő mérkőzséemet a tragédia áldozatainak ajánlom, valamint a hozzátartozóknak.”

MARCIN GORTAT (AZ ORLANDO MAGIC KOSÁRLABDÁZÓJA):
„Szívünkben őrizzük az áldozatok emlékét. A politikai elit számos csodálatos alakja távozott ilyen rövid idő alatt és már egyikük sem tér vissza közénk…Arra kérek mindenkit, hogy imádkozzon a honfitársaimért!”

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Varsó: sportvezető áldozat a tragédiában
A Lech Kaczynski államfőt és küldöttségét a katyni megemlékezésre szállító elnöki különgép oroszországi katasztrófája miatt törölték a lengyel labdarúgó-bajnokság szombatra és vasárnapra tervezett mérkőzéseit. Szinte bizonyos,...
Tovább a teljes cikkhez »

HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu