Levegőhöz jutott a PSG – átmenetileg?

Szerző: SHLétrehozva: 2011. december 5. 10:50
A PSG három vereség után vasárnap visszatalált a helyes útra, de ez közel sem jelenti azt, hogy Antoine Kombouaré hátradőlhetne a kispadon. Az Auxerre elleni szoros győzelem után nagyon óvatosan fogalmazott, vajon meddig tölti be álmai állását. Most még boldog.

A PSG a Nancy és a Marseille után a Salzburg ellen is alulmaradt hétközben, létfontosságú volt tehát számára, hogy az Auxerre ellen mind a három pontot a Parc des Princes-ben tartsa.

Noha a mérkőzés végig nyílt volt, a párizsiak három góljára csak kétszer érkezett válasz, így visszazárkóztak három pontra az éllovas Montpellier mögé.

Antoine Kombouaré széke azóta inog, hogy a nyáron európai élcsapat építésének láttak neki a francia fővárosban, és a pletykák szerint Claude Makelele és Rafael Benítez is készen áll arra, hogy átvegye a helyét.

A szakember vasárnap este meglehetősen sejtelmesen fogalmazott a jövőjét illetően.

„A jelenben élek, és nagyon szeretem ezt a melót, a továbbiakban is szívesen lennék a PSG edzője. Boldognak érzem magam” – adott némileg kitérő választ az újságírók provokatív kérdéseire.

Az AJA elleni találkozóra visszatérve elmondta, a 3-2-es győzelemnek sokkal jobban örül, mintha 3-0 lett volna, mert csapata számára sokkal édesebb a keményen kiharcolt siker.

A találkozó előtt közel sem volt biztos, hogy Javier Pastore pályára lép, a játékmester ugyanis igencsak fáradtan mozgott az egy héttel korábbi Classicón, aminek hatására Salzburgban nem jutott szóhoz.

Végül az argentin is kifutott a gyepre – akárcsak Jérémy Ménez, aki a PSG 2000. bajnoki gólját szerezte vasárnap, az utolsó negyedórába lépve. A Romából igazolt középpályás nem értékeli túl saját szerepét.

„Büszkeséggel tölt el, hogy ilyen mérföldkőhöz segítettem a klubot, de elsősorban annak örülök, hogy a találat hozzájárult ehhez a nagyon fontos győzelemhez. Az egész csapatot dicséret illeti, nagyon nehéz meccseken vagyunk túl” – fogalmazott Ménez, majd átadta a szót a csapatkapitánynak, Mamadou Sakhónak.

„A három pont nagyon jót tehet a morálnak. A sikertelen időszak dacára nem vesztettük el a tartásunkat, és remélem, egy nagyszerű sorozat első meccse volt ez” – így a védelem oszlopa.

A PSG a Sochaux-val, a Lille-lel és a Saint-Étienne-nel mérkőzik meg a bajnokságban a téli szünet előtt, míg az Európa-ligában a Bilbao ellen próbálhatja meg kivívni a továbbjutást, ám ehhez immár a Salzburg botlásában is bíznia kell.

HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu