Lipcsei csak szaladó játékosokat látott

Szerző: shLétrehozva: 2009. július 15. 10:11
Noha a Ferencváros és a Hertha találkozója messze nem hozta az elvárt színvonalat, mind Lipcsei Péter, mind Dárdai Pál elégedetten értékelte a pályán történteket, és állófocinak szerintük nyoma sem volt. A két vezetőedző sem szedte le a keresztvizet játékosaikról, és igyekeztek a pozitívumokat kiemelni a kilencven percről.


Kevés kapuralövés, ólomlábakon mozgó labdarúgók és az elfogadhatónál jóval több hiba jellemezte a Ferencváros és a Hertha kedd esti egymásnak feszülését, de hogy szép a futball, azt a találkozó utáni nyilatkozatok is bizonyítják. Az érintettek ugyanis egészen másképp látták belülről a mérkőzést, mint a lelátón helyet foglaló külső szemlélők.

Az FTC „lelke”, Lipcsei Péter üdítő kivétel volt a poroszkáló hazaiak közül, de az olykor felharsanó füttyszó ellenére meglátása szerint sem a színvonalat, sem a futómennyiséget nem érhette kritika a mérkőzésen.

„Az erőnlét dominált, a találkozó pontosan beleillett a felkészülési programunkba. Azzal a megállapítással, miszerint állófoci zajlott a pályán, nem értek egyet, inkább sok szaladó játékost lehetett látni” – válaszolta a SportHirado.hu kérdésére Lipcsei Péter.

A kapitány ugyanakkor elismerte, társaival sokszor csak nyomozták a labdát, aminek éppen az ellenkezőjét tervelték ki az összecsapás előtt. Felkészültek ugyanis arra, hogy a Hertha rendkívül jól tartja a labdát, amelyet nagyon nehéz elvenni tőlük. Ehhez képest vajmi keveset tettek azért, hogy megakadályozzák a berlini labdajáratást.

A vendégek középpályájának motorja, az ezen a meccsen is szakadatlanul robotoló Dárdai Pál mindenekelőtt megköszönte a biztatást a ferencvárosi publikumnak, és meghajolt a kiválóan futballozó zöld-fehérek előtt.

„Sok tehetséges labdarúgót láttam a Fradiban, közülük kettő a Herthába is beférne – állapította meg Dárdai. – Ám hogy név szerint kik ők, arra most, bármennyire is unszolnak, nem válaszolok. Legyen elég ennyi!”

A németek 8-asa csapata második félidőben tetten érhető fásultságát annak tulajdonítja, hogy a felkészülés kellős közepén járnak, és ekkor még nem várható el, hogy kilencven percen keresztül maximális hőfokon égjenek.

A két vezetőedző, Bobby Davison és Lucien Favre a szokásos udvarias gesztusok mellett kevés érdemi mondanivalóval szolgált. A Hertha svájci mestere azért elárulta, több kellemetlen emléke is van magyar csapatokról, de hogy ne csak panaszkodjon, egy felejthetetlen emléket is megosztott a jelenlévő újságírókkal: játékoskorában volt szerencséje elkérni Nyilasi Tibor mezét, és a mai napig nagyon büszke arra, hogy megkaparintotta a számára felbecsülhetetlen értékű ereklyét.
HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu