Ramos királyi bemutatkozása a Real élén

Szerző: shLétrehozva: 2008. december 10. 22:38
A Real Madrid labdarúgói 3-0-ás győzelemmel tették széppé új edzőjük, Juande Ramos bemutatkozását a csapat élén a Zenit ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája H csoportjának hatodik fordulójában. A királyi gárda csapatkapitánya, Raúl Gonzalez két gólt szerzett és ezzel egy találattal megelőzte a 65 gólos olasz Filippo Inzaghit a BL örökranglistáján. A másik mérkőzésen a Juventus meglepően kevés drukker előtt ért el szégyenteljes gólnélküli döntetlent a BATE Boriszov ellen. A madridiak ennek ellenére nem léphettek a kvartett első helyére, hiszen egymás elleni mérlegük rosszabb a Zebrákkal. A harmadik, UEFA-kupát jelentő helyen az orosz együttes végzett.

 

BAJNOKOK LIGÁJA, H CSOPORT, 6. FORDULÓ:
REAL MADRID – ZENIT 3-0 (1-0)
Madrid, Santiago Bernabeu, 46 265 néző, vezette: Jonas Eriksson.
REAL MADRID: Dudek – Michel Salgado, Sergio Ramos, Cannavaro, Marcelo – Gago – Guti (Javi Garcia, 51.), van der Vaart (Metzelder, 46.) – Raul (Saviola, 61.), Higuain, Robben. Vezetőedző: Juande Ramos.
ZENIT: Malafejev – Anyukov, Lombaerts (Dominguez, 76.), Krizanac, Sirl – Tyimoscsuk – Gyeniszov, Zirjanov – Danny – Arsavin (Fajzulin, 47.), Pogrebnyak (Tekke, 72.). Vezetőedző: Dick Advocaat.
Gólszerző: Raúl (25., 57.), Robben (50.)
Sárga lap: Danny (63.), Sirl (83.)

A Real Madrid továbbjutása már az előző fordulóban eldőlt, így a frissen kinevezett új vezetőedzőnek, Juande Ramosnak megvolt az esélye, hogy egy önbizalomnövelő győzelemmel indítsa fővárosi karrierjét.

 

Szüksége is volt az önérzetes és győzelmekhez szokott madridi szurkolóknak a sikerélményre, hiszen az utóbbi időben nem sok alkalmuk volt a mosolygásra. Annál többet lengették viszont a fehér zsebkendőket. Nem volt hiába a fanatikusok tiltakozása, kedden leváltották a másfél éve regnáló és a legutóbbi idényben bajnoki címet szerző Bernd Schustert, és helyére a Tottenhamtől ősszel kiebrudalt Juande Ramost nevezték ki.

 

Kérdéses, hogy a Londonban csúfosan leszereplő szakember ráncba tudja-e szedni a sérülésektől és eltiltásoktól tizedelt fővárosi csapatot. Mindenesetre biztosra ment a korábbi sevillai tréner, hiszen három támadóval, köztük a hétvégén kiállított holland Arjen Robbennel küldte harcba övéit.

 

Az előző, szentpétervári mérkőzésen a hazaiak szépítő találatát szerző portugál Danny és a sztárcsapatok által körülugrált Andrej Arsavin is ott volt a kezdőben, egyértelmű volt tehát, hogy Dick Advocaat legényei sem feltett kézzel sétáltak ki a Santiago Bernabeu gyepére.

 

A 65 ezer néző előtt valóban nem játszott megszeppenten a kékben feszítő vendégcsapat, ám a valódi lehetőségek a királyi gárda előtt adódtak, de a madridiak számításába az utolsó pillanatban mindig hiba csúszott.

 

Egészen a 25. percig, amikor is a vendégek kapusa, Vjacseszlav Malafejev hibája már jól jött a Realnak. Az orosz válogatott kapusa ugyanis nagyon csúnyán elnézte Van der Vaart kapu elé beívelt labdáját, amelybe csak belekapni tudott. Nem úgy a hazaiak legendája, Raúl, aki közelről megszerezte a vezetést a Madridnak. A szünet előtt még Robben kétszer is betalálhatott volna, ám a kelet-európai portás ezúttal a helyén volt.

 

A fordulásra már topjátékosa, Arsavin nélkül futott ki a Zenit, ám ez sem segített a szentpéterváriakon, hiszen a rendkívül agilis Robben a forduló egyik legszebb gólját lőtte Raúl mesteri passzából. A holland szélső ösztönös bokamozdulattal nyúlt alá, és emelt a vendégek hálójába. Alig telt el hét perc és fordított volt a leosztás: ezúttal a németalföldi játékos indította a csapatkapitányt, aki hasonlóan szép mozdulattal ívelt a hálóba mértani pontossággal.

 

Eldőlni látszott tehát a hónapokkal ezelőtt még nagy rangadóként beharangozott összecsapás, a Zenitnek momentumai is alig voltak a mérkőzen, míg a madridiak rutinjuknak és csapatkapitányuk fantasztikus teljesítményének köszönhetően simán szerezték meg a három pontot. A csoportelsőséghez azonban ez sem volt elég a Juventus pontszerzésének köszönhetően a BATE Boriszov ellen.

 

 

A H CSOPORT MÁSIK MÉRKŐZÉSÉN:
JUVENTUS – BATE BORISZOV 0-0
Torino, Stadio Olimpico, 5753 néző, vezette: Kosztasz Kapitanisz.
JUVENTUS: Manninger – Grygera, Legrottaglie, Mellberg, Molinaro – Marchionni, C. Zanetti, Nedved (Castiglia, 90.), De Ceglie – Amauri (Del Piero, 57.), Giovinco (Esposito, 87.). Vezetőedző: Claudio Ranieri.
BATE BORISZOV: Veremko – Hagus, Kazancsev, Szosznovszkij Jurevics – Szivakov, Lihtarovics (Vogyolko, 57.) – Krivecs (Jermakovics, 89.), Bliznyuk, Sztaszevics (Nehajcsik, 60.) – Rogyonov. Vezetőedző: Viktor Goncsarenko.
Sárga lap: Amauri (48.), ill. Szosznovszki (47.), Vermenko (53.), Hagus (62.), Jermakovics (90.)

 

 

A Juventus a biztos továbbjutás tudatában állt ki utolsó csoportmeccsére, a tét számukra a kvartett első helyének megszerzése volt. Ennek megfelelően komolyan is vették a mérkőzést, az első félidőben folyamatosan jöttek előre a Zebrák.

A második félidőben már nem erőltette annyira a góllövést a Juventus, ezt "bizonyítja" a Giovinco által elhibázott büntető is. A középpályáról nem is igen mozdultak el a csapatok, így maradt a 0-0. A torinóiak pontszerzésükkel és a Real elleni jobb mérlegükkel a kvartett élén végeztek.

 

 

 

HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu